Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την αποχώρηση στρατευμάτων από το Ιράκ

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την αποχώρηση στρατευμάτων από το Ιράκ Facebook Twitter
Οι ΗΠΑ αποσύρουν 2.200 στρατεύματα από το Ιράκ μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου (EPA)
0

Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν περισσότερο από το ένα τρίτο των στρατευμάτων τους από το Ιράκ εντός εβδομάδων, λέει ο κορυφαίος διοικητής της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το BBC, ο στρατηγός ΜαΚένζι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η παρουσία των στρατευμάτων θα μειωθεί από περίπου 5.200 σε 3.000 τον Σεπτέμβριο.

Όσοι απομείνουν θα συνεχίσουν να συμβουλεύουν και να βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας να «ξεριζώσουν τα τελευταία υπολείμματα» της τζιχαντιστικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτό το μειωμένο "αποτύπωμα" μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε και να βοηθάμε τους Ιρακινούς εταίρους μας να ξεριζώσουν τα τελικά απομεινάρια του ISIS στο Ιράκ και να διασφαλίσουν την  ήττα του» δήλωσε ο στρατηγός Μακένζι, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το CNN.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι σχεδίαζε να αποσύρει όλα τα στρατεύματα από το Ιράκ το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ανακοινώσει την περαιτέρω απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ σήμερα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινώσει μια επιπλέον μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η ανακοίνωση του Τραμπ και ο χρόνος, που επέλεξε να την κάνει, μπορεί να στοχεύει στο να πείσει τους ψηφοφόρους ότι τηρεί τις υποσχέσεις του να τερματίσει αυτό που έχει χαρακτηρίσει ως «ατελείωτοι πόλεμοι των ΗΠΑ».

Με πληροφορίες του BBC/AlJazeera/CNN/ABC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ