ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 μέλη του Κογκρέσου νόσησαν από κορωνοϊό - Ξεπέρασαν τις 150.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 13 μέλη του Κογκρέσου νόσησαν από κορωνοϊό - Ξεπέρασαν τις 150.000 οι νεκροί Facebook Twitter
Οι ΗΠΑ είναι η σοβαρότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο από τον κορωνοϊό
0

Τουλάχιστον 13 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας (επτά Ρεπουμπλικάνοι και έξι Δημοκρατικοί) έχουν βρεθεί θετικοί ή εικάζεται ότι έχουν νοσήσει από την COVID-19, από την έναρξη εξάπλωσης της πανδημίας, μέσα στο 2020.

Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Λούι Γκόμερτ, είναι το τελευταίο μέλος του Κογκρέσου, που διαγνώστηκε χθες. Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν ασυμπτωματικός, ενώ όλα τα άλλα μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων που είχαν νοσήσει, έχουν αναρρώσει.

Από την COVID 19 φέρονται να νόσησαν εκτός του Γκόμερτ οι βουλευτές: Μόργκαν Γκρίφιθ, Τομ Ράις, Νιλ Νταν, Τζο Κάνινγκαμ, Μάικ Κέλι, Μάριο Ντίαζ-Μπαλάρτ, Μπεν Μακάνταμς, Νίντια Βελάσκεζ, Σεθ Μούλτον.

Οι γερουσιαστές: Τιμ Κέιν, Μπομπ Κέισι και Ράντ Πολ.

Ξεπέραασαν τις 150.000 οι νεκροί 

 

Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες Τετάρτη το όριο των 150.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς κατέγραψε τον πρώτο θάνατο στην επικράτειά της εξαιτίας της ασθένειας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Συνολικά, έχουν διαγνωστεί πάνω από 4,41 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, στη χώρα, με βάση την καταμέτρηση της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Με σχεδόν 150.500 νεκρούς συνολικά, αριθμό ίσο με ολόκληρο τον πληθυσμό στην πόλη Σαβάνα (Τζόρτζια), οι ΗΠΑ απέχουν πολύ από τη Βραζιλία (90.134 θάνατοι), το Ηνωμένο Βασίλειο (45.878), το Μεξικό (45.361) και την Ιταλία (35.123) στην πρώτη πεντάδα της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης των χωρών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, κόπηκε πρόωρα το νήμα της ζωής άλλων 1.267 ανθρώπων εξαιτίας της COVID-19. Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά χαμηλότερος από τον απολογισμό της προηγουμένης, ο οποίος πλησίασε τους 1.600 νεκρούς, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι μηνών.

Καταγράφηκαν παράλληλα πάνω από 68.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς ως χθες Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας), έπειτα από μια ελαφριά μείωση του αριθμού των μολύνσεων το Σαββατοκύριακο.

Αφού γνώρισε μια κάποια βελτίωση της κατάστασης περί τα τέλη της άνοιξης, η ισχυρότερη δύναμη του κόσμου βλέπει από τα τέλη του Ιουνίου την πανδημία να εξαπλώνεται ξανά με τρομακτικούς ρυθμούς, ειδικά στο νότιο και στο δυτικό τμήμα της.

Η Φλόριντα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Κατέγραψε χθες Τετάρτη 216 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ρεκόρ στην τουριστική αυτή πολιτεία, αντιμέτωπη με μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ και ανεπάρκειες στην ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Συνολικά έχει διαγνωστεί επισήμως η μόλυνση 451.423 ανθρώπων στη Φλόριντα, πολιτεία με πληθυσμό 21 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM