Το Σάββατο 27 Ιουνίου, οι ενώσεις Pride από όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Global Pride 2020

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, οι ενώσεις Pride από όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Global Pride 2020 Facebook Twitter
Το Σάββατο 27 Ιουνίου, οι ενώσεις Pride από όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Global Pride 2020 (EPA)
0

Μετά την ακύρωση εκατοντάδων παρελάσεων Pride λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα εθνικά δίκτυα Pride δημιούργησαν μια νέα ψηφιακή παγκόσμια ημέρα στις 27 Ιουνίου: την Global Pride day 2020.

Σκοπός τους να ενώσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Με 24ωρη μουσική, παραστάσεις και ομιλίες το «παρών» θα δώσουν πολιτικοί, όπως ο Αμερικανός υποψήφιος για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό  και ο Ιρλανδός ομόλογός του Λίο Βάραντκαρ.

Στις ομιλίες τους αναμένεται να επισημάνουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε ορισμένες χώρες τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+.

«Πολλοί άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, έπρεπε να επιστρέψουν ίσως στις οικογένειές τους ή στην πατρίδα τους, που μπορεί να μην υποστηρίζουν τις επιλογές τους ή να είναι πιο συντηρητικοί», δήλωσε ο 24χρονος Ramses Oliva, τρανς ομοφυλόφιλος που είναι πρεσβευτής για φιλανθρωπικούς σκοπούς του «Just Like Us» στηρίζοντας νέους της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Νομίζω ότι το Global Pride για πολλούς από εμάς θα είναι αυτή ακριβώς η ευκαιρία να αναπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τις ταυτότητές μας και πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε ειδικά σε δύσκολες στιγμές όπως αυτή», πρόσθεσε.

Περισσότερες από 500 ενώσεις Pride υπέβαλαν πάνω από 1.000 κομμάτια περιεχομένου (μουσικές, ομιλίες κλπ) για να συμπεριληφθούν στην ύλη του Global Pride, και μια εθελοντική ομάδα παραγωγής, τα μετατρέπει 24ωρο stream.

«Αυτό που κάνει το Global Pride πολύ μοναδικό είναι ότι αυτό είναι το πρώτο Pride event του είδους του, όπου επικεντρωνόμαστε πραγματικά στην προσέγγιση ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+», δήλωσε η Natalie Thompson, πρόεδρος της εκδήλωσης Global Pride.

«Φωνή» στο event θα έχει και το κίνημα «Black Lives Matter».

«Νομίζω ότι όταν οι άνθρωποι, που δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένοι με τα Pride events, τα βλέπουν, τα προσεγγίζουν ως ένα μεγάλο πάρτι. Όμως, πίσω από τα παρασκήνια, υπάρχει αρκετή δουλειά που γίνεται για να προωθήσουμε τις πολιτικές για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν αν κάνουν με τα ανθρώπινα  δικαιώματα.» πρόσθεσε.

Μεταξύ αυτών που θα συμμετάσχουν δε, είναι το κίνημα Pride της Γεωργίας. Πέρυσι, οι διοργανωτές της πρώτης εκδήλωσης Pride στην πρωτεύουσα της Τιφλίδας δέχθηκαν απειλές θανάτου.

Ο διοργανωτής της Γεωργίας, Τζιόργκι Ταμπαγκάρι, δήλωσε ότι η συμμετοχή στο φετινό παγκόσμιο γεγονός τους έδωσε κάποιο είδος ασφάλειας από τις απειλές.

Μια άλλη συμμετέχουσα ομάδα είναι το PINK DOT SG, το οποίο υποστηρίζει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στη Σιγκαπούρη. Η Clement Tan, μέλος της επιτροπής, είπε ότι ένας από τους στόχους είναι να δείξουν στους ανθρώπους ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη μάχη κατά των διακρίσεων.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM