ΗΠΑ: Άλλος ένας νεκρός στις διαδηλώσεις- Από αστυνομικά πυρά

ΗΠΑ: Άλλος ένας νεκρός στις διαδηλώσεις- Από αστυνομικά πυρά Facebook Twitter
0

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις διαδηλώσεις που σαρώνουν τις ΗΠΑ, για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο Λούισβιλ του Κεντάκι ένας δημοφιλής μαύρος ιδιοκτήτης εστιατορίου έπεσε νεκρός όταν στελέχη της αστυνομίας και της εθνοφρουράς άνοιξαν πυρ για να απωθήσουν το πλήθος που διαδήλωνε. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης αποπέμφθηκε και δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όταν έγινε γνωστό πως έγινε χρήση υπηρεσιακών όπλων χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί οι κάμερες που φέρουν για να καταγράφονται τα γεγονότα.

«Είχαμε μια φρικτή τραγωδία, χάσαμε έναν υπέροχο πολίτη που ονομαζόταν Ντέιβιντ Μάκατι», δήλωσε ο δήμαρχος του Λούισβιλ, Γκρεγκ Φίσερ. Οι συνθήκες του θανάτου του δεν είναι σαφείς, σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι οι αρχές γνωρίζουν ότι δύο αστυνομικοί και δύο άνδρες της εθνοφρουράς άνοιξαν πυρ. Οι ένστολοι κατέθεσαν ότι ανταπέδωσαν πυρά που δέχθηκαν.

 

Οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους της πόλης διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και εναντίον της αστυνομίας του Λούισβιλ, καθώς πρόσφατα αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν την 26χρονη Μπριόνα Τέιλορ στην είσοδο του σπιτιού της, όπου είχαν ένταλμα να κάνουν έρευνα απροειδοποίητα.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κεντάκι, ο Άντι Μπεσίαρ, υποσχέθηκε ότι θα διενεργηθεί διεξοδική έρευνα. «Η δέσμευσή μου είναι ότι θα σας πούμε την αλήθεια, όποια κι αν είναι», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ