Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη - Με απόφαση ντε Μπλάζιο

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη - Με απόφαση ντε Μπλάζιο Facebook Twitter
Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη - Με απόφαση δημάρχου (EPA)
0

Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα επιβληθεί από απόψε στην πόλη της Νέας Υόρκης, λόγω των αναταραχών στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόντ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Μίλησα με τον κυβερνήτη (της Πολιτείας της Νέας Υόρκης) Άντριου Κουόμο και για την ασφάλεια όλων, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη απόψε: θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα αρθεί στις 5 το πρωί», τοπική ώρα, ανέφερε ο δήμαρχος.

Η Νέα Υόρκη ακολουθεί έτσι το παράδειγμα περίπου άλλων 40 πόλεων που αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν την κυκλοφορία τη νύχτα.


«Θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη που πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμη», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας ότι η αστυνομία της ΝΥ θα διπλασιάσει την παρουσία της, από τους 4.000 αξιωματικούς θα βρίσκονται στους δρόμους 8.000.

Οι άμεσες λεπτομέρειες των κανόνων της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν δόθηκαν ακόμα στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μετρό και δεν είναι σαφές εάν αυτοί θα εξαιρεθούν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Στηρίζω τους διαδηλωτές και το το μήνυμά τους, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να δυσφημίσουν αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Κούομο.

«Η βία και οι λεηλασίες ήταν κακές για την πόλη, το κράτος και ολόκληρο το εθνικό κίνημα, υπονομεύοντας και αποσπώντας την προσοχή από αυτόν τον δίκαιο σκοπό. Ενώ ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται ειρηνικά και να ακουστούν οι φωνές τους, η ασφάλεια του κοινού είναι πρωταρχικής σημασίας, και δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη σε μία από αυτές, της 25χρονης κόρης του, Κιάρα δηλώνει υπερήφανος.

«Είμαι υπερήφανος για εκείνη, που νοιάζεται τόσο πολύ και είναι διατεθειμένη να βγει εκεί έξω και να κάνει κάτι για αυτό», τόνισε.

Στην αντίθετη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ που καλεί τους κυβερνήτες να επιβληθούν, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν με φυλάκιση του διαδηλωτές «τρομοκράτες».

Με πληροφορίες του New York Times/Business Insider/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM