Καταστροφή στο Μίσιγκαν: Κατέρρευσαν φράγματα νερού - Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Καταστροφή στο Μίσιγκαν: Κατέρρευσαν φράγματα νερού - Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους Facebook Twitter
0

Χιλιάδες κάτοικοι της κομητείας Μίντλαντ στο Μίσιγκαν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς δύο φράγματα κατέρρευσαν, μέσα σε λίγες ώρες, και οι αρχές προειδοποιούν πως η περιοχή κινδυνεύει να βυθιστεί κάτω από το νερό. 

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την υπερχείλιση νερού που προκάλεσε τμηματική κατάρρευση στα φράγματα Edenville και Sanford, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Η καταστροφή ακολούθησε την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών και αμέσως ζητήθηκε από τους κατοίκους των γύρω περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

«Στις επόμενες 12 με 15 ώρες, κεντρικές περιοχές του Μιντλαντ μπορεί να είναι κάτω από 2,7 μέτρα νερό», ανακοίνωσε η κυβερνήτης σε συνέντευξη τύπου. «Περιμένουμε μια ιστορική άνοδο της στάθμης», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

«Αν έχετε κάποιον συγγενή ή αγαπημένο που ζει σε άλλη περιοχή της πολιτείας, πηγαίνετε εκεί τώρα. Αν δεν έχετε, κατευθυνθείτε στα καταφύγια που έχουν ανοίξει σε όλη την κομητεία», είπε η Γουίτμερ. Οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, όσο πιο ανατολικά ή δυτικά του ποταμού Tittabawassee μπορούν να φτάσουν.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει 3.500 κατοικίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κομητειακού συμβουλίου του Μίντλαντ, Μαρκ Μπόουν. 

Ο ποταμός Tittabawassee στο Μίντλαντ και ο ποταμός Rifle είχαν πλημμυρίσει σε ανησυχητικά επίπεδα εξαιτίας του ακραίου καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Μίσιγκαν προειδοποιεί τους κατοίκους που ζουν σε παρόχθιες περιοχές.  

Εν μέσω πανδημίας

 

Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή νεκροί, σύμφωνα με τον Μπόουν, που προσθέτει ότι οι αρχές προσπαθούν ταυτόχρονα να διασφαλίσουν και όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς χιλιάδες συρρέουν στα καταφύγια. 

Ειδικές ομάδες θερμομετρούν τα άτομα που εισέρχονται και το προσωπικό διαθέτει επαρκή εξοπλισμό αυτοπροστασίας. Μάσκες δίνονται σε όλους όσους καταφτάνουν ενώ και το προσωπικό φορά τον απαραίτητο εξοπλισμό.

«Το ότι περνάμε όλο αυτό εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας είναι σχεδόν αδιανόητο» σχολίασε η κυβερνήτης Γουίτμερ, διαβεβαιώνοντας πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να τηρηθούν όλα τα μέτρα. «Σας παρακαλώ, κάντε το καλύτερο που μπορείτε, συνεχίστε να φοράτε μάσκες όταν πάτε σε κάποιο καταφύγιο ή μείνετε με κάποιον φίλο ή συγγενή». 

Με πληροφορίες από CNN και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM