Απεργία την Πρωτομαγιά

H Σαουδική Αραβία καταργεί τη θανατική ποινή σε όσους διέπραξαν εγκλήματα ως ανήλικοι

H Σαουδική Αραβία καταργεί τη θανατική ποινή σε όσους διέπραξαν εγκλήματα ως ανήλικοι Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία καταργεί την επιβολή της θανατικής ποινής σε ανθρώπους που διέπραξαν εγκλήματα όταν ήταν ακόμη ανήλικοι, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) επικαλούμενη ένα βασιλικό διάταγμα του βασιλιά Σαλμάν.

«Το διάταγμα σημαίνει πως όποιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για εγκλήματα που διέπραξαν ενώ ήταν ακόμη ανήλικοι δεν θα εκτελεστούν. Αντιθέτως, στα πρόσωπα αυτά θα επιβληθεί ποινή κάθειρξης όχι άνω των 10 ετών» την οποία θα εκτίσουν σε φυλακή ανηλίκων, διευκρίνισε ο πρόεδρος της HRC, Αουάντ Αλαουάντ σε μια ανακοίνωσή του.

Η απόφαση σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστούν τουλάχιστον έξι άνδρες, οι οποίοι προέρχονται από τη σιιτική μειονότητα και είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όταν ήταν ακόμη κάτω των 18 ετών.

«Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Σαουδική Αραβία. Το διάταγμα αυτό μας βοηθά να εκσυγχρονίσουμε τον ποινικό μας κώδικα», πρόσθεσε ο Αλαουάντ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες το βασίλειο των Σαούντ ανακοίνωσε πως θα καταργήσει το μαστίγωμα ως μορφή τιμωρίας, σύμφωνα με νομικό έγγραφο που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης.

Η οδηγία του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρει πως το μαστίγωμα να αντικατασταθεί από φυλάκιση ή πρόστιμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-BBC

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ