Το πρώτο μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον μετά το εξιτήριο: «Μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό»

Το πρώτο μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον μετά το εξιτήριο: «Μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό» Facebook Twitter
0

«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω ότι χρωστάω στο προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας, που μου έσωσε τη ζωή» αναφέρει στο πρώτο του μήνυμα μετά το εξιτήριο ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. 


Ο ίδιος, εκτός από το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) που όπως είπε του έσωσαν τη ζωή, ευχαρίστησε τους πολίτες της χώρας του για τις «προσπάθειες και τις θυσίες» τους: «Όταν ξημερώνει η μέρα και τα παιδιά είναι στο σπίτι, όταν ολόκληρη φύση είναι στα καλύτερά της και μας προσκαλεί έξω, μόνο να φαντάζομαι μπορώ πόσο σκληρό είναι να ακολουθεί κανείς τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Την τελευταία εβδομάδα είδα από κοντά την πίεση που υφίσταται το NHS. Είδα το προσωπικό κουράγιο όχι μόνο των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά όλων. Των καθαριστών, των μαγείρων, των εργαζομένων κάθε τομέα του συστήματος που εξακολουθούσαν να έρχονται στη δουλειά, να θέτουν εαυτούς σε κίνδυνο του φονικού ιού» συνέχισε.

«Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό και θα τον νικήσουμε όλοι μαζί γιατί το NHS είναι η καρδιά της χώρας μας» κατέληξε ο ίδιος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, μετά από νοσηλεία μίας εβδομάδας στο St Thomas του Λονδίνου, ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε εξιτήριο. Όπως, ωστόσο, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του γραφείου του, δε θα επιστρέψει άμεσα στα πρωθυπουργικό του καθήκοντα μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ