Απεργία την Πρωτομαγιά

ΗΠΑ: Παραλία της Φλόριντα γεμάτη από κόσμο παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Παραλία της Φλόριντα γεμάτη από κόσμο παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία: WFLA
0

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν πλάνα που δείχνουν μία παραλία στη Φλόριντα των ΗΠΑ γεμάτη από κόσμο παρά τις συστάσεις για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. 

Τα εναέρια πλάνα μεταδόθηκαν χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό WFLA. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παραλία Clearwater Beach γέμισε από εκατοντάδες λουόμενους παρά το γεγονός ότι άλλες παραλίες στην Δυτική Ακτή των ΗΠΑ έχουν κλείσει. Το WFLA κάνει λόγο για 155 κρούσματα στην Φλόριντα ενώ τα σχολεία της πολιτείας είναι ακόμη ανοιχτά. Σύμφωνα με το ABC η οριστική απόφαση για την παραλία θα ληφθεί σε κοινή σύσκεψη των Αρχών της κομητείας και της πολιτείας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις ΗΠΑ, λόγω κορωνοϊού. Η ανακοίνωσή έγινε μία μέρα αφότου, ο Αμερικανός πρόεδρος, ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ προκαλώντας την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Μόλις χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, ανακοίνωσε νέες οδηγίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Συνέστησε οι πολίτες να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, τα μη απαραίτητα ταξίδια και να μην πηγαίνουν σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης. Τόνισε πως οι νέες αυτές οδηγίες θα εφαρμοστούν για 15 μέρες και έχουν στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, ενώ σημείωσε πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να οδεύει σε ύφεση.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνησή των ΗΠΑ εξετάζει περιορισμούς ταξιδιών στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ελπίζει να μην χρειαστεί να επιβάλει τέτοια μέτρα.

Με πληροφορίες από ΑΒC/WFLA/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ