Ιράκ: Μπαράζ ρουκετών εναντίον βάσης με Αμερικανούς στρατιώτες

Ιράκ: Μπαράζ ρουκετών εναντίον βάσης με Αμερικανούς στρατιώτες Facebook Twitter
Μπαράζ ρουκετών εναντίον βάσης στο Ιράκ (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Μπαράζ ρουκετών έπεσαν το Σάββατο στη στρατιωτική βάση Τάτζι, στο Ιράκ, η οποία φιλοξενεί στρατεύματα του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα που μπαίνει στο στόχαστρο η συγκεκριμένη βάση, που βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης. Εκεί, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια παρόμοιας επίθεσης με ρουκέτες, έχασαν τη ζωή τους 2 Αμερικανοί και ένας Βρετανός στρατιώτης, με συνέπεια οι ΗΠΑ να προχωρήσουν σε αντίποινα, που στοίχισαν τη ζωή 6 Ιρακινών.

Το πρωί του Σαββάτου εκτοξεύθηκαν 33 ρουκέτες εναντίον της βάσης Τατζί, με συνέπεια να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι. Πρόκειται για δύο μέλη της πολεμικής αεροπορίας του Ιράκ και τρία μέλη του διεθνούς συνασπισμού. Επιπλέον, εκτοξεύθηκαν 24 ρουκέτες οι οποίες δεν εξερράγησαν. Από τα τέλη Οκτωβρίου έχουν γίνει 23 παρόμοιες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM