Την αναστολή των θείων λειτουργιών και των θρησκευτικών συναθροίσεων, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε η κυβέρνηση στην Αυστρία.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση, που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου,  πάρθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη στη Βιέννη με συμμετοχή του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των Εκκλησιών και των Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην χώρα.

 

Η σχετική απόφαση προβλέπει επιπλέον την αναβολή εκκλησιαστικών οικογενειακών τελετών, όπως γάμοι και βαπτίσεις, ενώ από την Αρχιεπισκοπή Βιέννης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανακοινώθηκε ότι οι θείες λειτουργίες θα εξακολουθήσουν να τελούνται χωρίς κοινό, το οποίο θα μπορεί να τις παρακολουθεί από τα μέσα ενημέρωσης, όπως ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο.

 

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον σήμερα την απαγόρευση επισκέψεων ασθενών στα νοσοκομεία, εξαιρουμένων των μικρών παιδιών, οι οποίες θα ελέγχονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, που το μεσημέρι ανέρχονταν σε 367.

 

Από την πλευρά του, ο καγκελάριος έκανε έκκληση για περιορισμό από τους ηλικιωμένους των κοινωνικών επαφών τους για να αποφύγουν τη μόλυνση τους με τον νέο κορωνοϊό, ενώ ανακοίνωσε για αύριο την εξαγγελία περαιτέρω μέτρων, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, παραπέμποντας στο γεγονός της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων και του πρώτου θανάτου στην Αυστρία από τον κορωνοϊό.

 

Νωρίτερα, θέλοντας προφανώς να δώσει προσωπικά το «καλό παράδειγμα», ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε ανακοινώσει, ότι, παρά τη στενή επαφή που έχει με τους γονείς του, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικά και δεν θα τους συναντήσει.

 

Η αρχηγός του μεγαλυτέρου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, ζήτησε απόψε την επέκταση των υπηρεσιών Εντατικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της ενίσχυσης του νοσηλευτικού δυναμικού με τη δημιουργία επιπλέον μονάδων εντατικής θεραπείας σε όλη την Αυστρία, που θα πρέπει να συντονιστεί από την κεντρική, ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ