Ένα εντυπωσιακό concept super yacht απασχόλησε τον διεθνή τύπο, όταν μεταδόθηκε πως ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να το παραγγείλει έναντι 645 εκατομμυρίων δολαρίων. 

 

Όταν ναυπηγηθεί, το υπερπολυτελές Aqua θα είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς θα καίει ως καύσιμο υγροποιημένο υδρογόνο. Μεγάλα διεθνή μέσα, όπως ο Guardian και ο Telegraph, μετέδιδαν χθες πως ο μεγιστάνας ιδρυτής της Microsoft παρήγγειλε το σκάφος αλλά τελικά οι πληροφορίες διαψεύστηκαν την επόμενη ημέρα από το BBC. 

 

 

 

 

 

Το υδρογόνο θα αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές, σε θερμοκρασία -217 βαθμών Κελσίου και με ένα ντεπόζιτο, το Aqua θα μπορεί να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και να περάσει από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ στη Μεγάλη Βρετανία. Η μέγιστη ταχύτητά που θα μπορεί να αναπτύξει είναι 17 κόμβοι. Έχει μήκος 112 μέτρων και στους χώρους του μπορεί να φιλοξενήσει 31 μέλη πληρώματος και 14 επιβάτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Το σκάφος είχε παρουσιαστεί σε μικρότερο μέγεθος, πέρυσι στο Monaco Yacht Show και αναμένεται να είναι έτοιμο το 2024. Για τον σχεδιασμό του, το στούντιο Sinot εμπνεύστηκε από την εναλλαγή των παλιρροιών και το σχήμα της θάλασσας στον ανοικτό ωκεανό.

 

Το φουτουριστικό Aqua superyacht αποτελείται από πέντε καταστρώματα και ειδικά συστήματα θέρμανσης - «τζάκια» που τροφοδοτούνται από ειδικό τζελ, για τα οποία δεν θα χρειάζεται η καύση ξύλου ή κάρβουνου. Διαθέτει ακόμα γυμναστήριο, χώρο χαλάρωσης για αυτοσυγκέντρωση και γιόγκα και μία πισίνα-καταρράκτη στο πίσω μέρος του καταστρώματος.