Η Κομισιόν ζήτησε «ανεξάρτητη και αξιόπιστη» έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing

Η Κομισιόν ζήτησε «ανεξάρτητη και αξιόπιστη» έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί «ανεξάρτητη και αξιόπιστη» έρευνα για την συντριβή του Boeing της Ukrainian International Airlines την Τετάρτη κοντά στην Τεχεράνη που προκάλεσε τον θάνατο 176 ανθρώπων.

«Είναι για εμάς πολύ σημαντικό οι έρευνες να λάβουν την μορφή μίας ανεξάρτητης και αξιόπιστης διαδικασίας με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν ντε Κεερμέκερ κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η έκκληση της Κομισιόν πραγματοποιήθηκε ενώ νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ότι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των ουκρανικών αερογραμμών που συνετρίβη στο Ιράν, θα «ανοίξουν» σήμερα. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν έχει αποκλειστεί, αλλά ούτε έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η πιθανότητα το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από πύραυλο. Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την Τεχεράνη να κάνει λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον της χώρας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM