Γονείς αποφοίτησαν την ίδια ημέρα, λίγο πριν τον γιο τους: «Ακολουθήστε τα όνειρά σας»

Γονείς αποφοίτησαν την ίδια ημέρα, λίγο πριν τον γιο τους: «Ακολουθήστε τα όνειρά σας» Facebook Twitter
0

«Δεν μπορούσαμε να αποφοιτήσει ένα ακόμη παιδί μας πριν από εμάς, έπρεπε να βιαστούμε», λέει χαριτολογώντας ο Καρλ Τζόνσον από το Μισισίπι.

Οπότε μαζί με την σύζυγό του έκαναν αυτό ακριβώς- έβαλαν στόχο να αποφοιτήσουν την ίδια ημέρα από το πανεπιστήμιο, ένα εξάμηνο πριν ο μικρότερος γιος τους, Ράιαν, πάρει το πτυχίο του. Το ζευγάρι πλήρωσε τις σπουδές του χάρη σε υποτροφίες, οικονομική βοήθεια και οικονομίες που είχαν.

Όταν ο Ράιαν δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία των γονιών του από την ορκωμοσία, με τα ρούχα αποφοίτησης, αμέσως έγινε viral, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 100.000 likes και 11.000 retweets. 

Ο 21χρονος λέει πως σκέφτηκε ότι θα άρεσε στον κόσμο να δει μια στιγμή για την οποία νιώθει τόσο περήφανος, αλλά δεν είχε ιδέα πως όλο αυτό θα έκανε χιλιάδες αγνώστους από όλο τον κόσμο να στείλουν ευχές στους γονείς του. «Δεν είχα ιδέα πως θα εξελισσόταν έτσι. Έδειξα στους γονείς μου την ανταπόκριση επειδή οι ίδιοι δεν έχουν Twitter. Ήταν καταπληκτικό- τόσοι άνθρωποι έστελναν συγχαρητήρια και μας έλεγαν πόση έμπνευση τους δώσαμε», λέει ο Ράιαν. 



«Είπα, "μπορώ να το κάνω!"»

Αφού τελείωσαν το σχολείο ως έφηβοι, οι γονείς του παντρεύτηκαν πριν από 33 χρόνια, ξεκίνησαν να εργάζονται και έκαναν οικογένεια, αποκτώντας επτά παιδιά.

Ο 51χρονος πατέρας λέει πως άρχισαν να σκέφτονται σοβαρά την επιστροφή τους στα θρανία όταν η μεγαλύτερη κόρη τους αποφοίτησε από το κολέγιο. «Είπα, "μπορώ να το κάνω", όταν είδα τι έκανε. Μετά βλέποντας την επόμενη κόρη μου, ένιωσα μεγαλύτερη έμπνευση και σκέφτηκα πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου και οι παππούδες μου δεν πήγαν στο κολέγιο, αλλά ήμουν τόσο περήφανος που αποφοιτούσαν τα μεγαλύτερα παιδιά μου», λέει ο ίδιος.

Γονείς αποφοίτησαν την ίδια ημέρα, λίγο πριν τον γιο τους: «Ακολουθήστε τα όνειρά σας» Facebook Twitter
Ο 21χρονος Ράιαν νιώθει πολύ περήφανος για τους γονείς του και λέει πως τον εμπνέουν.

Τελικά το 2015 αποφάσισαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Πέρασαν τέσσερα χρόνια στο Alcorn State University, σπουδάζοντας την ίδια περίοδο που ο γιος τους, Ράιαν, ξεκινούσε τις δικές του σπουδές στο University of Southern Mississippi. «Στηρίζαμε ο ένας τον άλλον αλλά ήταν δύσκολο να συνηθίσεις ξανά το διάβασμα μετά από τόσον καιρό», λέει ο Καρλ που έκανε σπουδές πάνω στην ειδική αγωγή ενώ η σύζυγός του στην κοινωνική εργασία.

Η μητέρα εργαζόταν σε δουλειά πλήρους απασχόλησης εκείνη την περίοδο στο λογιστικό τμήμα μια εταιρίας τηλεφωνίας και σπούδαζε παράλληλα. «Διάβαζα τη νύχτα, κάνοντας online μαθήματα. Έκανα ό,τι μπορούσα, έπρεπε να τα καταφέρω. Αν είχα εργασίες για το σπίτι, ξενυχτούσα για να τις κάνω. Μας στήριζε όμως όλη η οικογένεια. Η εκπαίδευση μπορεί να σε πάει παντού», λέει η ίδια.

«Ακολουθήστε τα όνειρά σας»

Οι δυο γονείς ήταν τόσο αφοσιωμένοι στις σπουδές τους που κατάφεραν να αποφοιτήσουν ένα εξάμηνο πριν τον γιος τους, ο οποίος σκοπεύει του χρόνου να μπει στη νομική σχολή. «Βασικά είμαι εντός χρόνου, αυτοί τέλειωσαν νωρίς. Τους βλέπω να δουλεύουν τόσο σκληρά και αυτό με εμπνέει», λέει ο Ράιαν.

Ο Καρλ Τζόνσον, που δούλευε στην αυτοκινητοβιομηχανία, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Όπως λέει, χρειάστηκε λίγο καιρό μέχρι να συνηθίσει ξανά το διάβασμα, ειδικά εφόσον ήταν ο μεγαλύτερος στην χρονιά του. Κάποια φορά θυμάται πως τον είχαν μπερδέψει με ένα καθηγητή. 

Ο 51χρονος πατέρας λέει πως ποτέ δεν πίστευε ότι όλο αυτό θα έπαιρνε τέτοια διάσταση καθώς το μόνο που ήθελαν με την σύζυγό του ήταν απλώς να βελτιώσουν τις ζωές τους ενώ αποκαλύπτει πως σκοπεύουν να κάνουν επίσης μεταπτυχιακό. 

Όσο για την συμβουλή του προς άλλες οικογένειες, ο Καρλ Τζόνσον λέει: «Ακολουθήστε  τα όνειρά σας- αν έχετε κάποιο στόχο στο μυαλό σας, απλώς συνεχίστε».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM