Κάποιος βάζει καπέλα καουμπόι σε περιστέρια του Λας Βέγκας και είναι πολύ ανησυχητικό

Κάποιος βάζει καπέλα καουμπόι σε περιστέρια του Λας Βέγκας και είναι πολύ ανησυχητικό Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες ημέρες στο Λας Βέγκας εντοπίζονται συνεχώς περιστέρια με μικροσκοπικά καπέλα καουμπόι και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος και γιατί το κάνει.

Φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν γίνει viral στα social media, δείχνουν τα περιστέρια σε διάφορα σημεία της πόλης να φορούν τα πολύχρωμα καπέλα, τα οποία ωστόσο δεν πέφτουν από τα κεφάλια του όταν περπατούν οπότε εικάζεται πως είναι στερεωμένα με πάρα πολύ δυνατή κόλλα.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ήδη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους με το ασυνήθιστο θέαμα και προσπαθούν να εντοπίσουν τον «δράστη». 

«Πρέπει να είναι κόλλα αυτό που κρατάει τα καπέλα στο κεφάλι τους. Δεν βλέπω κανένα σχοινάκι, οπότε μάλλον είναι κόλλα. Αυτό είναι απλώς χαζό», σχολίασε η Mariah Hillman, από την οργάνωση διάσωσης περιστεριών Lofty Hopes. «Αν τα καπέλα είναι ακόμη εκεί, τότε μιλάμε για σούπερ δυνατή κόλλα. Είναι εντελώς τρελό», πρόσθεσε.


Η ίδια υποστηρίζει πως όποιος το έκανε, χρειάστηκε προφανώς να αιχμαλωτίσει πρώτα τα περιστέρια, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως η ενέργεια δεν βλάπτει μόνο την υγεία του πτηνού, αλλά ενδεχομένως επηρέασε και το πού ζούσαν. «Τα περιστέρια ζευγαρώνουν για μια ζωή, οπότε αν μετακινηθεί το ένα, αυτό σημαίνει πως διαλύθηκε η οικογένεια ή πως έμεινα πίσω μωρά, τα οποία θα πεθάνουν από την πείνα», εξηγεί η ίδια.

Προς το παρόν ελπίζει να εντοπίσει όλα τα περιστέρια με τα καπέλα για να τους τα αφαιρέσει, διαδικασία καθόλου εύκολη. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι για να βγει η κόλλα, όπως όταν ένας ποντικός πιάνεται σε αντίστοιχη παγίδα. Αλλά μετά θα είναι λαδωμένα. Προφανώς θα χρειαστεί χρόνος για να βγει η κόλλα, είτε τους πέσουν τα φτερά είτε την αφαιρέσουμε εμείς», καταλήγει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ