Τη Μόσχα κατηγορεί η οικογένεια των αδελφών Τσαρνάεφ για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, λέγοντας ότι στόχος της Ρωσίας ήταν να χαρακτηριστούν τα δύο αδέλφια τρομοκράτες.

 

 Ο Σαίντ Τσαρνάεφ, ο οποίος ζει στην Τσετσενία, κατηγόρησε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τη Μόσχα για την αποστολή ψευδών πληροφοριών στην Ουάσιγκτον, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα είχε ως στόχο να πείσει τη Δύση πως η ισλαμιστική εξέγερση στο Βόρειο Καύκασο, έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις.

 

«Δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη συμμετοχή της ρωσικής πλευράς», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο 56χρονος Τσαρνάεφ.

 

«Είναι σημαντικό για τη Ρωσία να δείξει στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι οι τσετσένοι είναι τρομοκράτες. Έπρεπε να αμαυρώσει τη φήμη και το μέλλον αυτών των δύο ανθρώπων και του τσετσενικού λαού, σκιαγραφώντας τους ως τρομοκράτες…Γι΄αυτόν τον λόγο συνέβησαν όλα», είπε.

 

Το Κρεμλίνο και οι ρωσικές αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να κάνουν σχόλια επί των κατηγοριών αυτών, αναφέρει το Reuters.

 

Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για χρήση δυσβάσταχτων τακτικών κατά της εξέγερσης, ωστόσο ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει απαντήσει λέγοντας ότι η Δύση υποτιμά τις προκλήσεις σε θέματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Μόσχα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr