ΗΠΑ: To FBI βλέπει το FaceApp ως «απειλή αντικατασκοπείας»

ΗΠΑ: To FBI βλέπει το FaceApp ως «απειλή αντικατασκοπείας» Facebook Twitter
0

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, FBI υποστηρίζει ότι το FaceApp και άλλες εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία αποτελούν «πιθανή απειλή αντικατασκοπείας».

Τα εν λόγω σχόλια έγιναν σε επιστολή προς τον γερουσιαστή Chuck Schumer, μετά από έρευνα που διέταξε ο ίδιος για την συγκεκριμένη εφαρμογή. 


Η εφαρμογή τροποποίησης των χαρακτηριστικών του προσώπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα στη χρονιά, ωστόσο δημιούργησε ερωτηματικά όσον αφορά θέματα ιδιωτικότητας.


Τα σχόλια του FBI έρχονται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας των ΗΠΑ ότι τα προϊόντα που παράγονται από ξένες εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την ασφάλεια. Σε επιστολή προς τον Γερουσιαστή Schumer, ο οργανισμός πληροφοριών δήλωσε ότι «θεωρεί ότι οποιαδήποτε κινητή εφαρμογή ή παρόμοιο προϊόν που αναπτύχθηκε στη Ρωσία, όπως το FaceApp, αποτελεί πιθανή απειλή για αντικατασκοπεία».


Το FBI ακόμα υποστήριξε ότι θ' αναλάβει δράση αν βρει κάποια ένδειξη εξωτερικής πολιτικής εμπλοκής μέσω της εφαρμογής που αλλάζει τις φωτογραφίες των χρηστών για να τους κάνει να φαίνονται νεότεροι ή γηραιότεροι. Οι δημιουργοί της εφαρμογής FaceApp δεν έχουν σχολιάσει σχετικά, μέχρι στιγμής.


Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Wireless Lab, μια εταιρεία που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η εταιρεία είχε υποστηρίξει παλαιότερα ότι δεν αποθηκεύει μόνιμα φωτογραφίες και δεν συλλέγει δεδομένα - μεταφορτώνει μόνο συγκεκριμένες φωτογραφίες που επιλέγουν οι χρήστες για επεξεργασία.

Ο Γερουσιαστής Schumer ζήτησε την έρευνα για την εφαρμογή τον περασμένο Ιούλιο υπό τον φόβο «εθνικής απειλής και κινδύνου παραβίασης ιδιωτικότητας για εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες»

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ