Βρετανία: Μητέρα έπνιξε τις ανήλικες κόρες της με λίγες μέρες διαφορά - Ισόβια από το δικαστήριο

Βρετανία: Μητέρα έπνιξε τις ανήλικες κόρες της με λίγες μέρες διαφορά - Ισόβια από το δικαστήριο Facebook Twitter
1

Μία μητέρα που σκότωσε τις δύο ανήλικες κόρες της με διαφορά λίγων ημερών, στη Βρετανία, καταδικάστηκε σε ισόβια

Στο δικαστήριο, η Λουίζ Πόρτον αρνήθηκε ότι σκότωσε την τριών ετών Λέξι Ντρέιπερ και την 17 μηνών Σκάρλετ Βον, που έχασαν τη ζωή τους με 17 ημέρες διαφορά, στις αρχές του 2018. Όπως όμως αποδείχθηκε από τη νεκροψία - νεκροτομή, και οι δύο θάνατοι οφείλονταν σε «εκούσια φραγή της αναπνευστικής διόδου» και όχι σε φυσικά αίτια. Η 23χρονη Βρετανίδα κρίθηκε ένοχη για τον φόνο τους και, βάσει της βρετανικής νομοθεσίας, θα μείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 32 χρόνια. 

Πρώτα έπνιξε την Λέξι, τα ξημερώματα της 15ης Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου επιχείρησε να πνίξει και τη Σκάρλετ, καθυστερώντας μάλιστα να καλέσει το ασθενοφόρο. Μια μέρα μετά την δολοφονία της Λέξι, είχε αποδεχθεί 41 αιτήματα φιλίας σε μία εφαρμογή γνωριμιών ενώ σε βίντεο ασφαλείας φαίνεται να βάζει αμέριμνη βενζίνη στο αυτοκίνητό της, ενώ το κοριτσάκι κείτεται αναίσθητο στο πίσω κάθισμα. 

«Τα παιδιά της την εμπόδιζαν να κάνει ό,τι ήθελε, όποτε ήθελε και με όποιον το επιθυμούσε», σχολίασε ο εισαγγελέας Όλιβερ Σάξμπι, αναφερόμενος στις γνωριμίες της με άνδρες. Όπως μετέδωσε το BBC, η μητέρα -  παιδοκτόνος δεν φάνηκε θλιμμένη μπροστά στους ενόρκους για τους θανάτους των κοριτσιών. Η δικαστής Γιπ περιέγραψε τους φόνους ως «σατανικούς» και «υπολογισμένους». «Ήταν άμεμπτα νέα παιδιά, σαφώς ευάλωτα που έπρεπε να εμπιστευτούν τη μητέρα τους για τα προστατέψει και να τα μεγαλώσει», ανέφερε. «Αντιθέτως τα σκοτώσατε», είπε. 

Βρετανία: Μητέρα έπνιξε τις ανήλικες κόρες της με λίγες μέρες διαφορά - Ισόβια από το δικαστήριο Facebook Twitter

Η δικαστής υποστήριξε κατά τη δίκη ότι η Πόρτον δεν είχε κάποιο ιατρικό ή ψυχιατρικό παρελθόν το οποίο να μπορεί να ερμηνεύσει την υπόθεση. «Με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο αφαιρέσατε τη ζωή από τις κόρες σας και καλέσατε τα επείγοντα μόνο όταν ήσασταν σίγουρη πως ήταν νεκρές», ανέφερε προσθέτοντας πως οι φόνοι έγιναν με πρόθεση. «Το γιατί το κάνατε, μόνο εσείς ξέρετε». 

  

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, όσο η Λέξι ήταν άρρωστη σε νοσοκομείο, μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της, η Πόρτον φωτογραφήθηκε ημίγυμνη σε τουαλέτα και κανόνιζε να συναντήσει έναν άνδρα για να κάνει σεξ μαζί του με αμοιβή. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκείνο τον Ιανουάριο η Πόρτον προσπάθησε άλλες δύο φορές να πνίξει την 3χρονη κόρη της.

Η Πόρτον, που περιγράφει τον εαυτό της ως μοντέλο, έψαξε στο Google τις ακόλουθες φράσεις: «Γιατί το 3χρονο σταμάτησε να αναπνέει;» και «πόση ώρα μετά τον πνιγμό μπορεί κάποιος να επανέλθει;». 

Βρετανία: Μητέρα έπνιξε τις ανήλικες κόρες της με λίγες μέρες διαφορά - Ισόβια από το δικαστήριο Facebook Twitter

Ο Κρις Ντρέιπερ, πατέρας των παιδιών, δήλωσε συντετριμμένος από τις δολοφονίες. «Γιατί η Λουίζ έπρεπε να κάνει κάτι τόσο κακό στις όμορφες κόρες μας;»

«Είσαι η μητέρα τους, ο άνθρωπος που πρέπει να τις προσέχεις, να τις προστατεύεις και να τις αγαπάς. Ήταν μία ενόχληση για σένα, πώς μπόρεσες να το κάνεις; Σκέφτομαι μέρα και νύχτα και δεν μπορώ να καταλάβω πώς τα δύο μικρά μου κορίτσια πέθαναν επειδή η Λουίζ ήθελε να ξενοκοιμάται. Μισώ τη Λουίζ. Καμία ποινή δεν είναι αρκετή καθώς ποτέ δεν θα μπορέσω να τις ξαναφέρω στη ζωή.»

Κατά την πρώτη μέρα της δίκης ανέφερε πως από τον Αύγουστο το 2016 ως τις αρχές Νοεμβρίου του 2017,η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έμενε η Πόρτον περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο με τη Λέξι και τη Σκάρλετ γιατί η μητέρα τους είχε   «κοινωνικές υποχρεώσεις». 

«Ήταν φόνοι εκ προμελέτης, για τους οποίους δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και αυτό αντανακλάται στην ποινή», ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Γουορικσάιρ, ενώ οι αρχές της κομητείας επανεξετάζουν την υπόθεση. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το να ασχοληθεί οποιοσδήποτε με ένα τέρας σαν αυτήν, είναι ματαιοπονία.Για να αποφευχθούν κι άλλα τέτοια αδιανόητα εγκλήματα, -που είναι και το ζητούμενο- καλό θα ήταν να ενημερώνονται οι νέοι γονείς πως αν μετάνιωσαν που απέκτησαν παιδί, μπορούν να το δώσουν για υιοθεσία. Κατάλληλα φυλλάδια μπορούν να μοιράζονται σε όλες τις κλινικές και τα νοσοκομεία και είναι προφανές πως πρέπει να γίνονται συχνά πυκνά αναφορές για εναλλακτικές λύσεις και από τα ΜΜΕ, όσο κι αν ξενίζουν αρχικά.Θεωρώ πως η κοινωνία έχει προχωρήσει αρκετά ώστε να μην στιγματίζει έναν γονιό που έδωσε για υιοθεσία το παιδί του επειδή για οποιουσδήποτε λόγους μετάνιωσε που το έφερε στη ζωή.