Ινδία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ραούλ Γκάντι από το κόμμα του Κογκρέσου

Ινδία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο Ραούλ Γκάντι από το κόμμα του Κογκρέσου Facebook Twitter
EPA
0

Την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος του Κογκρέσου στην Ινδία, ανακοίνωσε ο Ραούλ Γκάντι την Τετάρτη. 

Ειδικότερα, ο Ραούλ Γκάντι, ο κληρονόμος της μεγάλης ινδικής πολιτικής δυναστείας των Νεχρού-Γκάντι, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από την προεδρία του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου μετά τη μεγάλη εκλογική ήττα που υπέστη από τους εθνικιστές ινδουιστές του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. «Ως πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου, είμαι υπεύθυνος για την ήττα στις εκλογές του 2019. Η ανάληψη των ευθυνών είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική άνοδο του κόμματός μας. Γι' αυτόν τον λόγο παραιτήθηκα από τη θέση του προέδρου του Κογκρέσου», ανακοίνωσε ο Ραούλ Γκάντι με επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) του Ναρέντρα Μόντι σημείωσε μεγάλη εκλογική νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Απρίλιο και τον Μάιο, βυθίζοντας το Κογκρέσο σε κρίση. Ο μεγαλύτερος σχηματισμός της αντιπολίτευσης δεν κέρδισε παρά μια πενηνταριά περιφέρειες, δηλαδή έξι φορές λιγότερες από το BJP. Ήταν μια ψυχρολουσία για το Κογκρέσο, ένα κόμμα που καθόρισε την ινδική πολιτική μετά την ανεξαρτησία, το 1947, και έδωσε πολλούς πρωθυπουργούς. «Η μάχη μου ουδέποτε ήταν μια απλή μάχη για την πολιτική εξουσία. Δεν έχω κανένα μίσος ούτε θυμό έναντι του BJP, όμως κάθε κύτταρο του σώματός μου αντιτάσσεται ενστικτωδώς στην ιδέα τους για την Ινδία», πρόσθεσε ο Ραούλ Γκάντι στην επιστολή παραίτησης.

«Η επίθεση εναντίον της χώρας μας και εναντίον του αγαπητού μας Συντάγματος που διεξάγεται αυτή τη στιγμή έχει στόχο να καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό του έθνους μας», γράφει υπογραμμίζοντας πως θα παραμείνει ένας «πιστός στρατιώτης του κόμματος του Κογκρέσου».

Γιός, εγγονός και δισέγγονος ινδών πρωθυπουργών, ο 48χρονος κληρονόμος, ο οποίος γεννήθηκε και ανατράφηκε με την προοπτική να κυβερνήσει μια μέρα αυτόν τον γίγαντα της νότιας Ασίας, είχε διαδεχθεί τη μητέρα του, την Σόνια, επικεφαλής του Κογκρέσου τον Δεκέμβριο 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ