Εκπρόσωπος Ευρωκοινοβουλίου: Νέος πρόεδρος στην ΕΕ την Τετάρτη ό,τι και να γίνει

Εκπρόσωπος Ευρωκοινοβουλίου: Νέος πρόεδρος στην ΕΕ την Τετάρτη ό,τι και να γίνει Facebook Twitter
EPA
0

Στις 3 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ακόμη και αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν σήμερα να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου.

Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει η απόφαση να διεξαχθεί η ψηφοφορία στις 3 Ιουλίου, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες χωρίς να έχει υπάρξει προς το παρόν συμφωνία ως προς το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Γιουνκέρ 

Ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέτεινε για μερικές ώρες, ως σήμερα στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), τη διορία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την επιθυμία η εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ακολουθήσει την επιλογή του επικεφαλής της Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ