Αίγυπτος: Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας

Αίγυπτος: Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας κοντά σε τουριστικό λεωφορείο και σε μικρή απόσταση από τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με δύο πηγές της ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι ξένοι τουρίστες. Μια πηγή ασφάλειας δήλωσε ότι μεταξύ των τραυματιών, συμπεριλαμβάνονται και τουρίστες από τη Νότια Αφρική. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την έκρηξη της βόμβας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Arabiya μετέδωσε ότι η έκρηξη έγινε μπροστά από το Μουσείο της Αιγύπτου (Grand Egyptian Museum), ωστόσο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα λεωφορείο με σπασμένα παράθυρα και κατεστραμμένα αντικείμενα σε έναν δρόμο, σε μικρή απόσταση από ένα τοιχίο, στο οποίο υπήρχε μια τρύπα.

Ένας μάρτυρας, ο Μοχάμεντ ελ-Μαντούχ δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε «μια πολύ δυνατή έκρηξη» καθώς είχε εγκλωβιστεί σε μποτιλιάρισμα οχημάτων, κοντά στην περιοχή της έκρηξης.


Τον περασμένο Δεκέμβριο, τρεις τουρίστες από το Βιετνάμ κι ένας οδηγός τουριστών από την Αίγυπτο σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον δέκα τουρίστες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε παγιδευτεί σε δρόμο, πλήττοντας το τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε, σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων χιλιομέτρων από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Αίγυπτος: Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM