Μερικοί από τους ντροπιαστικούς λόγους για τους οποίους η Αμερική θεωρείται επικίνδυνος τόπος για LGBTQI+ άτομα

0

Μία trans κοπέλα περπατά και πίσω της κάποια φωνάζει κατ' επανάληψη «έχει π@@τσο». H γυναίκα απευθυνόμενη στην κάμερα της σχολιάζει χαμογελώντας «και πάλι μοιάζω περισσότερο με γυναίκα απ' ό,τι εσύ».

Ντροπιαστικά περιστατικά σαν αυτό, αλλά και κρούσματα ακραίας βίας τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στις ΗΠΑ. Πρόσφατα, γερμανικός ταξιδιωτικός οδηγός κατέταξε την Αμερική στη 47η θέση από άποψη φιλοξενίας και επικινδυνότητας απέναντι άτομα της LGBTQI+ κοινότητας. 

Τα κρούσματα ομοφοβίας και ακραίων επιθέσεων εναντίον ομοφυλόφιλων, αλλά και trans ατόμων προβληματίζουν τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ενεργούς ακτιβιστές που συμπεραίνουν ότι δεν έχουν θέση στο αμερικανικό έδαφος. 

«Αυτό που οι νομικές τους διευκρινίσεις τονίζουν είναι ότι είμαι αυτό που υπάρχει στο παντελόνι μου. Δεν τους νοιάζει αν είμαι μία δυνατή, όμορφη, περήφανη γυναίκα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι με τι ακριβώς κατουράω», λέει ένας ακτιβιστής και κάνει απολύτως σαφές το πλαίσιο που περιβάλλει αυτούς τους ανθρώπους στην Αμερική του Τραμπ. 

Ας σημειωθεί ότι και η Γερμανία και η Βραζιλία έχουν πέσει στην κατάταξη του εν λόγω ταξιδιωτικού οδηγού και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της αύξησης ομοφοβικών επιθέσεων και της έλλειψης υποστηρικτικών οργανισμών των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων. 

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει εκστρατεία στις ΗΠΑ για την ανάγκη ποινικοποίησης των ομοφοβικών επιθέσεων, ωστόσο, όπως επισημαίνεται τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί στον πυρήνα του: δηλαδή, στα βάθη της αμερικανικής οικογένειας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM