Πακιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβιστική επίθεση εναντίον μειονότητας

Πακιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί από βομβιστική επίθεση εναντίον μειονότητας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας. 

Η βομβιστική επίθεση έγινε εναντίον της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Βόμβα εξερράγη σε αγορά φρούτων η οποία ανήκει στη μειονότητα των Χαζάρα στην πόλη Κουέτα, δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Αμπντούλ Ραζάκ Σίμα.

Σχεδόν 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών παροχής πρώτων βοηθειών κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Μέλη της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα έχουν γίνει συχνά στο παρελθόν στόχος σουνιτικών αντάρτικων οργανώσεων, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος, τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Πακιστάν.

Στην Κουέτα τα μέλη της κοινότητας αυτής, που ζουν κυρίως σε δύο συνοικίες της πόλης, έχουν γίνει στόχος αρκετών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο τους προηγούμενους μήνες επικρατούσε ηρεμία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM