Η Ινδία επιβεβαιώνει την αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν

Η Ινδία επιβεβαιώνει την αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA
0

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας έλαβαν μέτρα που ήταν «απαραίτητα» για την υπεράσπιση της χώρας, δήλωσε Ινδός ομοσπονδιακός υπουργός, μετά την επιδρομή αεροσκαφών εναντίον στρατοπέδων φερόμενων ως εξτρεμιστών στο πακιστανικό τμήμα του Κασμίρ.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικά πλήγματα εναντίον στρατοπέδων εξτρεμιστών στο Πακιστάν, ανέφερε μέσω Twitter Ινδός υπουργός, το πρώτο κυβερνητικό στέλεχος στο Νέο Δελχί που ουσιαστικά επιβεβαίωσε μια καταγγελία που έκανε νωρίτερα εκπρόσωπος των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε νωρίς το πρωί σήμερα πλήγματα από αέρος εναντίον στρατοπέδων τρομοκρατών κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και τα κατέστρεψε τελείως», ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας της Ινδίας Γκατζέντρα Σινγκ Σεχαουάτ, στέλεχος του κυβερνώντος εθνικιστικού-ινδουιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού του Πακιστάν κατήγγειλε ότι ινδικό αεροσκάφος παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκε σε τομέα του πακιστανικού τμήματος του Κασμίρ, με αποτέλεσμα να πετάξει «μέρος του φορτίου του» καθώς αποχωρούσε εσπευσμένα, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

Ο Πρακάς Τζαβαντεκάρ, υπουργός Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, δήλωσε ότι ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έδωσε πράσινο φως στις ένοπλες δυνάμεις να ανταποδώσουν την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, που αναζωπύρωσε την ένταση.

«Αυτό ήταν ένα απαραίτητο βήμα για την άμυνας της χώρας» και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει δώσει το ελεύθερο στις ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Τζαβαντεκάρ, προσθέτοντας πως «όλη η χώρα υποστηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις».

Οι επιδρομές στο πακιστανικό έδαφος σημειώθηκαν καθώς οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στις δύο γειτονικές χώρες, που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια, μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο ινδικό Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 41 παραστρατιωτικοί.

Ο στρατός του Πακιστάν υποβάθμισε το επεισόδιο. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές όταν ινδικά μαχητικά «έριξαν βιαστικά» το «φορτίο» τους καθώς αναχαιτίστηκαν από πακιστανικά καταδιωκτικά σε μια περιοχή κοντά στη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου, τα de facto σύνορα των δύο κρατών.

Κατά το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-News18, υπήρξαν «σχεδόν 200 θύματα» στα ινδικά αεροπορικά πλήγματα. Το δίκτυο επικαλέστηκε «υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ