Αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας

Αισιοδοξία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως, αν παρατηρήσει πρόοδο στις εμπορικές διαβουλεύσεις με την Κίνα, «ίσως» επεκτείνει τις διαπραγματεύσεις πέρα από την προθεσμία της 1ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε πως είναι πιθανό οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να πετύχουν μια συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Κίνα συμφώνησε να απορροφήσει αμερικανικά προϊόντα αξίας 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται σε συνομιλίες με σκοπό την άμβλυνση των εμπορικών εντάσεων ενόψει αυτής της προθεσμίας, κατά την οποία οι ΗΠΑ αρχικά σχεδίαζαν να αυξήσουν τους δασμούς από 10% σε 25% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισεκατομμυρίων.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο ότι επειδή έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, ο γύρος των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας έχει επεκταθεί. Πρόσθεσε ότι αν οι δύο χώρες καταλήξουν σε συμφωνία, τότε οι δασμοί δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπινγκ και οι σημαντικότερες εμπορικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους ίδιους, αν και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα εκείνος και ο Σι να μην επιλύσουν τα τελικά σημεία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν τόνισε ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε μια κατά μεγάλο βαθμό συμφωνία για το συνάλλαγμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ