Βενεζουέλα: Δύο νεκροί από σφαίρες στρατιωτών - 15 τραυματίες

Βενεζουέλα: Δύο νεκροί από σφαίρες στρατιωτών - 15 τραυματίες Facebook Twitter
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, σήμερα, σε συγκρούσεις με τον στρατό στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα, στα σύνορα με τη Βραζιλία.

Συγκεντρωμένο πλήθος αυτοχθόνων, προσπάθησε να εμποδίσει τον στρατό να αποκλείσει τον δρόμο από όπου θα περνούσε η ανθρωπιστική βοήθεια. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας ακόμα 15. 


Νεκρή είναι μια 42χρονη γυναίκα και ο σύζυγός ενώ, τουλάχιστον 15 ακόμη μέλη της φυλής Πέμον, από την πόλη Γκραν Σαμπάνα, τραυματίστηκαν από την αιματηρή επίθεση, από στρατιώτες της αυτοκινητοπομπής της Εθνοφρουράς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Καπέ Καπέ.


Η Γκραν Σαμπάνα βρίσκεται στην πολιτεία Μπολίβαρ, στα σύνορα με τη Βραζιλία. Στην απέναντι πλευρά των συνόρων έχει μεταφερθεί και αποθηκευτεί ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Βενεζουέλας.


Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν μέλη αυτής της κοινότητας προσπάθησαν να εμποδίσουν τα στρατιωτικά οχήματα να περάσουν και να φτάσουν στα σύνορα με τη Βραζιλία. Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε το κλείσιμο των συνόρων με τη Βραζιλία, αρνούμενος να δεχτεί την ανθρωπιστική βοήθεια που, όπως υποστηρίζει, αποτελεί ένα πρόσχημα για μια στρατιωτική επέμβαση με στόχο την ανατροπή του.


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κατήγγειλε μέσω του Twitter ότι ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον των Πέμον που βρίσκονταν στον σταθμό ελέγχου της Εθνοφρουράς. Ζήτησε επίσης να συλληφθούν οι υπεύθυνοι για την καταστολή και «τη δολοφονία των αδελφών μας Πέμον (...) που στηρίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ