Αναστασιάδης: «Ελλειμματικοί οι όροι αναφοράς χωρίς το πρακτικό από τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά»

Αναστασιάδης: «Ελλειμματικοί οι όροι αναφοράς χωρίς το πρακτικό από τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά» Facebook Twitter
EPA
0

Οι όροι αναφοράς για νέες συνομιλίες για το Κυπριακό «θα είναι ελλειμματικοί», χωρίς το πρακτικό από τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξηγεί ότι το συγκεκριμένο πρακτικό έχει σημασία, διότι σε αυτό βασίστηκαν και οι προτάσεις, που ο ίδιος είχε υποβάλει στις πέντε Ιουλίου, μετά τις διευκρινίσεις του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Αναστασιάδης υποδεικνύει ότι η απεσταλμένη του γενικού γραμματέα, Τζέιν Λουτ, μπορεί να αναζητήσει το πρακτικό αυτό, απευθυνόμενη στον ίδιο τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Εκφράζει την ελπίδα ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει να διερευνήσουν το θέμα και θα επανέλθουν.

Σε ερώτηση κατά πόσο, σε περίπτωση κατάληξης στους όρους αναφοράς, θεωρεί ότι δημιουργούνται προοπτικές λύσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντά καταφατικά, υπό την προϋπόθεση, όπως σημειώνει, «ότι θα υπάρχει συμφωνία και στα έξι σημεία, που καταγράφονται στο πλαίσιο Γκουτέρες».

Ωστόσο, κάνει σαφές ότι η εμμονή σε μία θετική ψήφο ή για συνέχιση των εγγυήσεων, δεν μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως προς τη μορφή λύσης, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι η βάση είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η οποία, σημειώνει, «ουδόλως αλλοιώνεται από την πρότασή του για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM