Ινδός μηνύει τους γονείς του επειδή τον γέννησαν χωρίς τη θέληση του

Ινδός μηνύει τους γονείς του επειδή τον γέννησαν χωρίς τη θέληση του Facebook Twitter
3

Ένας νεαρός Ινδός αποφάσισε να μηνύσει τους γονείς του επειδή τον γέννησαν «χωρίς τη συναίνεση του».

Η παραπάνω πρόταση μοιάζει με σενάριο σάτιρας, όμως ο Ράφαελ Σάμουελ είναι απλά η εμπροσθοφυλακή ενός νέου κινήματος στην Ινδία. 

«Αγαπώ του γονείς μου», λέει ο Σάμουελ που έχει δημιουργήσει τη σελίδα Nihilaland στο Facebook για να προωθήσει τις απόψεις του. «Όμως με γέννησαν για τη δική τους χαρά και ευχαρίστηση». Ο νεαρός κάτοικος της Μουμπάι λέει πως η ζωή του είναι ως τώρα «εκπληκτική», απλά δεν πιστεύει πως έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν και σίγουρα δε θέλει να κάνει αυτός το ίδιο σε άλλους. 

 «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάλω κάποιον άλλον να υποστεί τις ασυναρτησίες του σχολείου και της αναζήτησης καριέρας, ειδικά αφού δεν ζήτησε να υπάρχει», δήλωσε σε ινδικό περιοδικό. 

Το συγκεκριμένο κίνημα, η συνειδητή επιλογή να μην κάνει κανείς παιδιά, κερδίζει οπαδούς στην Ινδία με όλο και περισσότερα γκρουπ στο Facebook αλλά και συναντήσεις μεταξύ των υποστηρικτών του να κάνουν την εμφάνιση τους. 

 Συνδέεται με το παλαιότερο «Κίνημα Εθελοντικής Εξαφάνισης της Ανθρωπότητας», ένα περιβαλλοντικό κίνημα που υποστηρίζει πως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν οι άνθρωποι απλά κάποια στιγμή εξαλείφονταν ειρηνικά.

Το νέο κίνημα έχει καταφέρει να προσελκύσει ζευγάρια τα οποία λένε πως δέχονται κριτική, ακόμα και διώξεις, από τις οικογένειες τους και τις κοινότητες τους επειδή δεν θέλουν να αποκτήσουν απογόνους.

Ο Σάμουελ ποστάρει διάφορα memes στο Facebook σχετικά με το θέμα. Όπως ένα που γράφει: «Δεν είναι το να αναγκάσεις ένα παιδί να έρθει στον κόσμο και μετά να το αναγκάσεις να κάνει καριέρα απαγωγή και σκλαβιά».

Την ίδια στιγμή, οι υποστηρικτές του κινήματος επικαλούνται μελέτη του 2017 που αναφέρει πως ένα λιγότερο παιδί ανά οικογένεια είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 

Στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, ούτως ή άλλως ο περιορισμός των γεννήσεων και οι η ενθάρρυνση για μικρές οικογένειες είναι κρατική πολιτική εδώ και δεκαετίες.

Υπάρχουν οργανωμένες καμπάνιες που προσπαθούν να πείσουν τα ζευγάρια να μην αποκτήσουν πάνω από δύο παιδιά, ενώ δίνονται και οικονομικά κίνητρα στα ζευγάρια προκειμένου να μην κάνουν παιδιά. 

Το κίνημα «κατά των γενεθλίων» λειτουργεί σήμερα ως «Σταματήστε να κάνετε παιδιά» και προγραμματίζει το πρώτο του εθνικό συνέδριο την Κυριακή.

Αν και έχει πετύχει σημαντική διείσδυση ανάμεσα στους νεαρούς Ινδούς, πρόκειται για την πρώτη του προσπάθεια να οργανωθεί επισήμως.

Στόχος των μελών του είναι να δημιουργηθεί μία οργάνωση σε εθνικό επίπεδο που θα προωθεί τη συζήτηση για τα πλεονεκτήματα της ζωής χωρίς παιδιά. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Τρικυμια εν κρανιω θα το ελεγα... Αν ειναι τοσο δυστυχισμενος απο την ζωη του, ας βρει ενα υψωμα και να παει στο καλο.Δηλαδη τι περιμενει, να του πουν συγνωμη οι γονεις του που τον εφεραν στον κοσμο και τον μεγαλωσαν - και αναγκαστικα καποια στιγμη, που μεγαλωσε, πρεπει να συντηρηθει μονος του ωστε να μην ειναι χαραμοφάης;
Καλά κάνει και μηνύει τους γονείς του.Η πλειοψηφία των γονέων γεννούν παιδιά επειδή θέλουν να σταματήσει η γειτονιά να τους σχολιάζει: ''αστεφάνωτη θα μείνεις και χωρίς παιδιά;''''Α, ο γεροντοκόρος, που δεν έχει παιδιά ο μαγκούφης'' και τέτοια.Κι ερωτώ: Το γκρουπ του ''FACEBOOK'' με την ονομασία ''Μανούλες του FACEBOOK'' θα υπήρχε αν κάποιες τυχάρπαστες δεν έκαναν παιδιά;Όχι, δεν θα υπήρχε.Φίλε Ινδέ, σου εύχομαι να τους κερδίσεις τους γονείς σου στη δικαστική μάχη.Μόνο αμέριστη συμπαράσταση.Επίσης θέλω να συμπληρώσω ότι όλα αυτά περί υπογεννητικότητας που λένε κι εδώ στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες είναι ανοησίες.Δεν χρειάζονται περισσότεροι καινούριοι άνθρωποι σε έναν τέτοιο βούρκο όπως είναι η κοινωνία μας αλλά και κατ επέκταση ολόκληρος ο κόσμος. Είμαστε ήδη υπεραρκετοί, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν με στερήσεις, λυπημένοι και μες στη φτώχεια. Γεννήθηκαν επειδή οι γονείς τους ήθελαν παιδιά για να καλύψουν τα δικά τους υπαρξιακά κενά και την άδεια τους ζωή με τον ερχομό ενός παιδιού.Οπότε το μήνυμα είναι ένα: Τα προφυλακτικά σώζουν ζωές (στην κυριολεξία)
Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σχετικά με το πλαίσιο στην Ινδία. Εκεί γεννάνε αβέρτα επειδή δεν ξέρουν από αντισύλληψη ή επειδή η αντισύλληψη είναι αντίθετη στην θρησκεία. Τα περί μαγκουφιάς κ.λπ. είναι δικό μας φαινόμενο, και οι γυναίκες στην Ινδία δεν έχουν λόγο και άποψη ούτε σελίδα με σκατούλες του FACEBOOK.Η "υπογεννητικότητα" είναι φαινόμενο των αναπτυγμένων χωρών. Στις υποανάπτυκτες υπάρχει υπεργεννητικότητα και μεγάλη βρεφική θνησιμότητα. Και λόγω φτώχειας, όσα βρέφη επιζούν μεγαλώνουν και παίρνουν τον γνωστό δρόμο της μετανάστευσης ελπίζοντας στην φιλευσπλαχνία των ηλιθίων ανεπτυγμένων.