To Παρίσι θέλει να γίνει η πρωτεύουσα της «βιώσιμης μόδας»

To Παρίσι θέλει να γίνει η πρωτεύουσα της «βιώσιμης μόδας» Facebook Twitter
EPA
0

Η πόλη του Παρισιού ανακοίνωσε τα επίσημα σχέδια της προκειμένου να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα της «βιώσιμης μόδας». 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ονομάζεται «Καλή Μόδα στο Παρίσι» και σκοπεύει να πιέσει τη βιομηχανία μόδας ώστε οι πρακτικές της να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον. 

Η διαδικασία θα επικεντρωθεί σε τρεις τομείς: Βελτίωση στην ανίχνευση της προέλευσης των υλικών, πιο οικολογικές εκδηλώσεις (ανάμεσα τους και η Εβδομάδα Μόδας Παρισιού) και δημιουργία κυκλικής οικονομίας.

Η πρόταση ανακοινώθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Μόδας την περασμένη Δευτέρα από τον αντιδήμαρχο Frédéric Hocquard, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και νυχτερινής ζωής, την αντιδήμαρχο Antoinette Guhl, υπεύθυνη για θέματα κοινωνικής οικονομίας και αλληλεγγύης, καθώς και την πρώην δημοσιογράφο μόδας Isabelle Lefort.

«Πριν 20 χρόνια, όταν ξεκίνησα, κανείς δεν μιλούσε για θέματα βιωσιμότητας» είπε η Lefort. «Αλλά ο κόσμος άλλαξε. Ζούμε σε μία περίοδο οικολογικής καταστροφής. Υπάρχει τεράστια ανησυχία στις νεότερες γενιές, που ζητούν από τα brands της μόδας να αλλάξουν τις συνήθειες τους. Πρέπει να κάνουμε δυνατό τον διάλογο ανάμεσα στους δύο κόσμους», πρόσθεσε. 

Ο οδικός χάρτης με τις λεπτομέρειες του σχεδίου θα γίνει γνωστός τον Ιούνιο. Στόχος είναι το Παρίσι να είναι η «πρωτεύουσα της βιώσιμης μόδας» το 2024, τη χρονιά που η γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Πριν λίγες εβδομάδες, το Συμβούλιο των Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής ανακοίνωσε τη δική του αντίστοιχη πρωτοβουλία, μέσω της οποίας ελπίζει να ενθαρρύνει τα αμερικανικά brands σε πιο οικολογικές πρακτικές. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ