Το Brexit θα φέρει διακοπές στην αιμοδοσία των Βρετανών για περίπου δύο μήνες

Το Brexit θα φέρει διακοπές στην αιμοδοσία των Βρετανών για περίπου δύο μήνες Facebook Twitter
0

Διακοπή αιμοδοσίας στην περιοχή του Κεντ για περίπου δύο μήνες λόγω Brexit, ανακοίνωσε η υπηρεσία Αιμοδοσίας και Μεταμοσχεύσεων του NHS.

Την αιμοδοσία στις περιοχές του Ντόβερ και του Φόλκστοουν θα διακόψει το NHS για περίπου δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα για το διάστημα δύο εβδομάδες πριν και έξι εβδομάδες μετά το Brexit, λόγω της μεγάλης αναμονής που αναμένεται να προκαλέσουν οι επιπλέον τελωνειακοί έλεγχοι και η αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή, εάν δεν υπάρξει συμφωνία.

Η υπηρεσία Αιμοδοσίας και Μεταμοσχεύσεων του NHS ανακοίνωσε την απόφαση, φοβούμενη ότι οι ομάδες αιμοδοσίας δεν θα μπορούν να φτάσουν ή να αποχωρήσουν από τις συγκεκριμένες περιοχές, όπου εξάλλου γίνονται προετοιμασίες για να αντιμετωπιστούν οι ουρές στα λιμάνια από τη διέλευση των στενών της Μάγχης.

Πάντως, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Μάικ Στρέντερ, διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν θα έχει συνέπειες στα αποθέματα αίματος, ούτε στην επάρκεια στα νοσοκομεία, και ότι οι υπόλοιπες αιμοδοσίες ανά τη χώρα θα συνεχιστούν κανονικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM