Ακάρ: Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Ακάρ: Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Νέες επιθετικές δηλώσεις για Ελλάδα και Κύπρο, από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. 

Ο Ακάρ ανέφερε πως η χώρα του δεν «θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», ενώ έκανε και νέες αναφορές στη λεγόμενη «Γαλάζια πατρίδα», δηλαδή τα 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας έκτασης που η Τουρκία θεωρεί δικά της. 

Μιλώντας σε επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία Χατάι, ο κ. Ακάρ ανέφερε πως η Τουρκία επιθυμεί «τα υπάρχοντα προβλήματα στη Γαλάζια Πατρίδα να επιλυθούν με ειρήνη, γαλήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία».

Στη συνέχεια δήλωσε:  «Αλλά θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία». 

Με πληροφορίες από Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM