ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

O 19χρονος που προκάλεσε πανδαιμόνιο από το υπνοδωμάτιό του

O 19χρονος που προκάλεσε πανδαιμόνιο από το υπνοδωμάτιό του Facebook Twitter
0

Ένας νεαρός που κρυβόταν πίσω από χιλιάδες απειλές βομβιστικών επιθέσεων σε σχολεία και σήμανε συναγερμό για τρομοκρατία σε αμερικανική αεροπορική εταιρεία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για τον πανικό που προκάλεσε.

Ο μόλις 19 ετών George Duke-Cohan πυροδότησε πανικό σε εθνικό επίπεδο και μια διατλαντική έρευνα, από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού του στο Watford, Hertfordshire της Αγγλίας.

Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο σε τρεις κατηγορίες που είχαν σχέση με απειλές για βομβιστικές επιθέσεις.

Ακολούθησε έρευνα από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) και αποκαλύφθηκε το εύρος της δράσης του.

Ο Duke-Cohan προκάλεσε αρχικά εκτεταμένο πανικό τον Μάρτιο όταν έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περισσότερα από 1.700 σχολεία, κολέγια και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να προειδοποιήσει για ένα εκρηκτικό μηχανισμό. Εκατοντάδες σχολεία εκκενώθηκαν με την είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου.

Συνελήφθη μερικές μέρες αργότερα, αλλά τον Απρίλιο επέστρεψε καθώς έστειλε μια ακόμη παρτίδα ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε σχολεία στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές της NCA, που συνεργάστηκαν με το FBI, διαπίστωσαν επίσης ότι ενώ ήταν ελεύθερος με εγγύηση για τις φάρσες των βομβιστικών επιθέσεων, ο νεαρός είχε κάνει μια ψεύτικη αναφορά για αεροπειρατεία που αφορούσε τις ΗΠΑ.

«Γνωρίζατε ακριβώς τι κάνατε και γιατί το κάνατε, και γνωρίζατε πολύ καλά το χάος που θα ακολουθούσε», είπε ο δικαστής

Ο νεαρός ο οποίος δεν είχε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις και ζούσε με τη μητέρα και την αδερφή του, φέρεται να συνδέθηκε με μια ομάδα ηλεκτρονικών χάκερ στο Twitter που ονομάζεται η ομάδα Apophis.

Τον Ιανουάριο του 2018, ως φοιτητής πληροφορικής εκδιώχθηκε από το Κολέγιο West Herts για φάρσα με απειλή βόμβας.

Η αστυνομία ερευνούσε το περιστατικό όταν αυτός ξεκίνησε τη μαζική δράση του δύο μήνες αργότερα.

Ο δικαστής Foster είπε ότι για την απόφαση της καταδίκης, δέχτηκε πως ο Cohan είχε διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του.


Είπε ωστόσο πως το το κίνητρό του ήταν να επιζητεί τη φήμη.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ