Έκλεισε το μεγαλύτερο σφαγείο σκύλων στη Ν. Κορέα

Έκλεισε το μεγαλύτερο σφαγείο σκύλων στη Ν. Κορέα Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Νότιας Κορέας άρχισαν να «ξηλώνουν» το μεγαλύτερο σφαγείο σκύλων της χώρας, μετά την έντονη πίεση ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων να τερματιστεί το απάνθρωπο έθιμο της κατανάλωσης κρέατος σκύλου. 

Περίπου ένα εκατομμύριο σκύλοι τρώγονται κάθε χρόνο στη Νότια Κορέα, συχνά ως «καλοκαιρινή λιχουδιά», καθώς το λιπαρό, κόκκινο κρέας τους πιστεύεται πως δίνει ενέργεια. 

Βέβαια η απήχηση της συγκεκριμένης παράδοσης, που έχει προκαλέσει οργή στους δυτικούς πολιτισμούς, έχει αρχίσει να φθίνει αισθητά αφού οι Νοτιοκορεάτες επιλέγουν πλέον να κρατούν τους σκύλους ως κατοικίδια με την κατανάλωση κρέατος σκύλο να θεωρείται ταμπού σήμερα, ειδικά στις νεότερες ηλικίες. 

Το συγκρότημα στην πόλη Σόνγκναμ, νότια της Σεούλ, στέγαζε τουλάχιστον έξι σφαγεία σκύλων, τα οποία μπορούσαν να χωρέσουν αρκετές εκατοντάδες ζώα κάθε φορά, αποτελώντας μια τεράστια πηγή κρέατος σκύλου για τα εστιατόρια όλης της χώρας.

Ο χώρος θα καθαριστεί μέσα στις επόμενες δυο ημέρες και θα μετατραπεί σε δημόσιο πάρκο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. 


Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν τους διαχειριστές των σφαγείων για κακοποίηση των σκύλων, στους οποίους έκαναν ηλεκτροπληξία και τους έσφαζαν μπροστά στα μάτια άλλων φυλακισμένων σε κλουβιά σκύλων. 

Μέλη της οργάνωσης Humane Society International περιέγραψαν τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων ως «φρικιαστικές». Στις εγκαταστάσεις βρήκαν μεγάλο αριθμό από άδεια, συρμάτινα κλουβιά που κάποτε μέσα ζούσαν εκατοντάδες σκύλοι, αλλά και εξοπλισμό για ηλεκτροπληξία για την θανάτωσή τους, καθώς επίσης μαχαίρια και ένα μηχάνημα αποτρίχωσης. Σε κάποιο σημείο βρήκαν μάλιστα μέχρι νεκρά σκυλιά, παρατημένα στο έδαφος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ