Η Ιβάνκα Τραμπ χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό της mail για κυβερνητικές υποθέσεις- Επικαλείται άγνοια νόμου

Η Ιβάνκα Τραμπ χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό της mail για κυβερνητικές υποθέσεις- Επικαλείται άγνοια νόμου Facebook Twitter
EPA
1

Η Ιβάνκα Τραμπ χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό της mail για τον συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων, έγραψε η εφημερίδα The Washington Post χθες.

Η πρακτική αυτή παραβαίνει την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τους κανονισμούς που ισχύουν για τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Ιβάνκα είναι σύμβουλος του πατέρας της στον Λευκό Οίκο. 

Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την Τραμπ πάντως διαβεβαίωσε ότι αν και πράγματι χρησιμοποίησε τον ιδιωτικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες και τα περισσότερα σχετίζονταν με ζητήματα προγραμματισμού.

Η χρήση του προσωπικού της λογαριασμού τερματίστηκε από πλευράς της όταν ενημερώθηκε για τους κανονισμούς που ισχύουν, κατά το ίδιο δικηγορικό γραφείο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ απαιτούσε ασταμάτητα να οδηγηθεί στη φυλακή η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η αντίπαλός του στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου, διότι χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χειρίζεται κυβερνητικές υποθέσεις και διότι είχε διαγράψει δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα.

Το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία εκείνης της χρονιάς για μήνες, εγείροντας απορίες για το πώς η Ιβάνκα Τραμπ είναι δυνατόν να αγνοούσε τους κανονισμούς.

Ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ, επίσης σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, φέρεται και αυτός να χρησιμοποιούσε για καιρό ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Διεθνή / Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Στη Γερμανία καταναλώνονται 1,3 δισεκατομμύρια ντονέρ κεμπάπ ετησίως - Να μπει πλαφόν στην τιμή προτείνει το Die Linke - «Όπου κι αν πάω, με ρωτούν» λέει ο Όλαφ Σολτς
NEWSROOM
Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια