Apple: Ο ταλαντούχος κύριος Τζόνι Άιβι έφτιαξε ένα δαχτυλίδι από ατόφιο διαμάντι

Apple: Ο ταλαντούχος κύριος Τζόνι Άιβι έφτιαξε ένα δαχτυλίδι από ατόφιο διαμάντι Facebook Twitter
1

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Τζόνι Άιβι, δημιούργησε ένα μοναδικό διαμαντένιο δαχτυλίδι που, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ατόφιο διαμάντι, χωρίς ίχνος άλλων υλικών. 

Ως επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, ο Άιβι είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για την μορφή και τα υλικά των iPhone, των MacΒook, των iPad καθώς και όλων των υπόλοιπων δημοφιλών προϊόντων του τεχνολογικού κολοσσού από το Κουπερτίνο.

Η τελευταία του δημιουργία όμως, δεν έχει σχέση με κάποιο εντυπωσιακό γκάτζετ. Με τη βοήθεια του διάσημου σχεδιαστή και φίλου του Μαρκ Νιούσον, ο Άιβι σχεδίασε και δημιούργησε ένα διαμαντένιο δακτυλίδι χωρίς προηγούμενο.  

Apple: Ο ταλαντούχος κύριος Τζόνι Άιβι έφτιαξε ένα δαχτυλίδι από ατόφιο διαμάντι Facebook Twitter

Ωστόσο ο Άιβι δεν σκοπεύει να το κρατήσει για τον εαυτό του, αφού θα το διαθέσει σε πλειστηριασμό, από τον οποίο ελπίζει να συγκεντρωθούν 150.000 με 250.000 δολάρια για την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων. 

Ο Άιβι και ο Νιούσον διοργανώνουν τους περίφημους (RED) φιλανθρωπικούς πλειστηριασμούς τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Το κόσμημα που δημιούργησαν οι δύο άνδρες δεν έχει ούτε το παραμικρό μεταλλικό τμήμα. Όπως εξήγησαν οι ίδιοι, το όραμα τους για το δαχτυλίδι ήταν «να αφαιρέσουν αντί να προσθέσουν». 

Χάρη στο τεράστιο μέγεθος του αρχικού διαμαντιού, οι σχεδιαστές του κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα την αρχική σύλληψη. 

Κάποιες από τις πλευρές του διαμαντιού είναι πραγματικά μικροσκοπικές και δεν ξεπερνούν σε επιφάνεια τα 100 τετραγωνικά μικρόμετρα (ένα εκατομμυριοστό του μέτρου). 

Οι δύο άνδρες εξακολουθούν να κάνουν «λεπτοδουλειές» στο κόσμημα, που όταν ολοκληρωθεί θα διαθέτει περίπου 2.000 με 3.000 πλευρές, χαρίζοντάς του μοναδική λάμψη. 

Το διαμάντι δημιουργήθηκε από το Diamond Foundry, πρωτοπόρο οργανισμό στην ασφαλή και βιώσιμη δημιουργία διαμαντιών. 

Ο πλειστηριασμός θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι και όσοι ενδιαφέρονται να το αγοράσουν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως η διάμετρός του είναι σχετικά μικρή, και θα μπορούσε να κοσμήσει μόνο λεπτά δάκτυλα. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια