Διαδήλωσαν οι Παριζιάνοι κατά του (ανεπιθύμητου) Τραμπ

Διαδήλωσαν οι Παριζιάνοι κατά του (ανεπιθύμητου) Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι διαδήλωσαν, σε ειρηνικό κλίμα, σήμερα στο Παρίσι, στην Πλατεία της Δημοκρατίας, κατά της παρουσίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Νοεμβρίου.

Για τουλάχιστον 3 ώρες, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την άφιξη του μεγιστάνα στη γαλλική πρωτεύουσα. Μαζί τους είχαν ένα τεράστιο μπαλόνι, ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ, όπου παρομοιάζεται με ένα μωρό που γκρινιάζει και φοράει πάνα βρακάκι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαδήλωσαν οι Παριζιάνοι κατά του (ανεπιθύμητου) Τραμπ Facebook Twitter
EPA

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τουλάχιστον 1500 άνθρωποι. Πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε η συλλογικότητα "Ni guerres ni état de guerre", ενώ δεν σημειώθηκε «κανένα επεισόδιο», σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές φοβόντουσαν για το ενδεχόμενο ταραχών στην πλατεία της Δημοκρατίας και είχαν αναπτύξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Υπήρχαν φόβοι για συμμετοχή στη διαδήλωση «200-400 βίαιων ακτιβιστών».

Διαδήλωσαν οι Παριζιάνοι κατά του (ανεπιθύμητου) Τραμπ Facebook Twitter
EPA

Αψηφώντας το ψιλόβροχο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως: «Κύριε Μίσος, Φύγε από την Ευρώπη» ή «Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη».

Διαδήλωσαν οι Παριζιάνοι κατά του (ανεπιθύμητου) Τραμπ Facebook Twitter
EPA

Στο άγαλμα της πλατείας οι διοργανωτές κρέμασαν ένα πανό με το σύνθημα «Τραμπ=πόλεμος».

«Ο Τραμπ διακινεί την κοινωνική αταξία και τον διχασμό μεταξύ των κοινοτήτων, απευθύνει έναν λόγο υπέρ του μίσους και καταφέρεται συχνά εναντίον των ασθενέστερων» δήλωσε η Μπενεντίκτ Γκαμπιρασιό, μια ακτιβίστρια του κινήματος Women's March Paris.

Διαδήλωσαν οι Παριζιάνοι κατά του (ανεπιθύμητου) Τραμπ Facebook Twitter
EPA

«Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός όπλων στον κόσμο και είναι ντροπή να τον προσκαλούν σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης για την ειρήνη» επισήμανε από την πλευρά της η Αν Σμίτ, 62 ετών, που φόραγε το καπέλο του Αστερίξ και κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα «Όλοι οι Γαλάτες εναντίον του Τραμπ».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ