Εκατοντάδες άνθρωποι στο λιμάνι του Μάργκεϊτ υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα το πρωί της Κυριακής τον Ρος Έτζλεϊ, που κατόρθωσε να γίνει ο πρώτος ο οποίος έκανε τον γύρο της Μεγάλης Βρετανίας κολυμπώντας. 

 

Ο 33χρονος κατάφερε να διανύσει κολυμπώντας πάνω από 2.864 χιλιόμετρα, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και κράτησε 157 ημέρες. 

 

«Είναι τόσο περίεργο. Βγήκα από το νερό και νόμιζα πως θα είναι καταπληκτικά, πως θα έτρεχα όπως στο Baywatch. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή είμαι αρκετά χοντρούλης και πολύ τριχωτός. Όταν έφτασα στη στεριά απλώς ανακουφίστηκα που δεν κατέρρευσα», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του. «Συγκινήθηκα πάρα πολύ και έβαλα τα γυαλιά μου γιατί άρχισα να κλαίω. Ήταν καταπληκτικό», πρόσθεσε μετά από ένα ζεστό μπάνιο κι ένα κομμάτι πίτσα. 

 

Ο απολογισμός για τον Έτζλεϊ είναι 7 τσιμπήματα από μέδουσες, μια γλώσσα σε αποσύνθεση, μετατόπιση ώμου και μια ανοιχτή πληγή στον λαιμό. 

 

 

 

Ο 33χρονος κολυμπούσε επί 12 ώρες την ημέρα και στη συνολική διάρκεια του ταξιδιού του κατανάλωνε περίπου 10.000-15.000 θερμίδες ημερησίως, τρώγοντας πίτσα, μακαρονάδες, ρύζι, 610 μπανάνες και πίνοντας 314 κουτάκια Red Bull. 

 

Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν μια μεγάλη μέδουσα του επιτέθηκε και τον τσίμπησε τουλάχιστον 30 φορές στο πρόσωπο, ενώ η καλύτερη όταν συνάντησε μια μεγάλη θηλυκή φάλαινα στο κανάλι του Μπρίστολ. 

 

Αυτό δεν είναι το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ για τον Ρος Έτζλεϊ, καθώς τον Απρίλιο του 2016 είχε κάνει τη μεγαλύτερη ανάβαση με σχοινί, ίση με αυτή του Έβερεστ μέσα σε 19 ώρες, ενώ δύο μήνες νωρίτερα είχε ολοκληρώσει μαραθώνιο, τραβώντας ένα αυτοκίνητο.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian