Ινδονησία: Συνέλαβαν άντρες που κατηγορούνται πως είχαν σελίδα για ομοφυλόφιλους στο Facebook

Ινδονησία: Συνέλαβαν άντρες που κατηγορούνται πως είχαν σελίδα για ομοφυλόφιλους στο Facebook Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Ινδονησίας διέταξε τη σύλληψη δύο ανδρών με την κατηγορία πως διαχειρίζονταν έναν λογαριασμό στο Facebook μέσα από τον οποίο διευκόλυναν συναντήσεις για ομοφυλόφιλους, ανέφερε την Κυριακή ανώτερος αξιωματικός στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας.

Οι άνδρες κατηγορήθηκαν για την παραβίαση του νόμου περί ηλεκτρονικών πληροφοριών για δημιουργία και μετάδοση πορνογραφικού περιεχομένου, ένα έγκλημα με μέγιστη ποινή φυλάκισης έξι ετών και πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η ομοφυλοφιλία δεν ρυθμίζεται από το νόμο στην Ινδονησία, εκτός από τη συντηρητική επαρχία Ατσέ, αλλά, η χώρα βιώνει ένα καθεστώς  έντονης επιθετικότητας με διώξεις εναντίον της LGBT κοινότητας.

Ο Χάρι Μπράτα, αναπληρωτής διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Δυτικής Ιάβας δήλωσε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν την Πέμπτη.

«Μέχρι στιγμής, εξακολουθούμε να ερευνούμε την υπόθεση», δήλωσε αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Οι άνδρες που κρατούνται, φέρονται να διατηρούσαν ένα λογαριασμό στο Facebook που ονομάζεται «Gay Bandung Indonesia»  και η ομάδα έχει 4.093 μέλη, ανέφερε η αστυνομία.

Ακτιβιστές δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για την υπόθεση αυτή, για την οποία λίγα είναι γνωστά για την ώρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ