Οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν 20 τόνους από μινιατούρες του Πύργου του Άιφελ

Οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν 20 τόνους από μινιατούρες του Πύργου του Άιφελ Facebook Twitter
0

Χιλιάδες μινιατούρες του Πύργου του Άιφελ, συνολικού βάρους 20 τόνων, κατάσχεσαν οι γαλλικές αρχές, εξαρθρώνοντας ένα δίκτυο παράνομων, πλανόδιων πωλητών, επικεφαλής του οποίου ήταν τρεις Κινέζοι χονδρέμποροι. 

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα πρόσωπα, που διατηρούσαν καταστήματα στο Παρίσι και την Ομπερβιγιέρ, ενώ τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερις «μεσάζοντες» και δύο πλανόδιοι πωλητές «αφρικανικής καταγωγής».

Στις έρευνες που έγιναν σε τρία καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.000 κιβώτια που περιείχαν 20 τόνους μινιατούρες.

Εδώ και αρκετά χρόνια η αστυνομία του Παρισιού προσπαθεί να σταματήσει τους πλανόδιους που κυκλοφορούν κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και πωλούν παράνομα διάφορα αναμνηστικά στους τουρίστες.

Τον Ιούλιο του 2013 είχαν κατασχεθεί και πάλι Πύργοι του Άιφελ, βάρους 60 τόνων, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης ενός άλλου δικτύου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM