«Ναυμαχία» Γάλλων και Βρετανών ψαράδων για τα χτένια (BINTEO)

«Ναυμαχία» Γάλλων και Βρετανών ψαράδων για τα χτένια (BINTEO) Facebook Twitter
1

«Ναυμαχία» μεταξύ Γάλλων και Βρετανών ψαράδων σημειώθηκε στη Μάγχη.

Αιτία της απίστευτης διένεξης, κατά την οποία εκτοξεύθηκαν από προσβολές και πέτρες έως βόμβες καπνού, ήταν τα χτένια.

Η διένεξη σημειώθηκε στα ανοιχτά της Νορμανδίας, σε μία περιοχή πλούσια σε οστρακοειδή, όπου βρετανικά πλοιάρια έχουν άδεια ψαρέματος.

Η παρουσία των Βρετανών ψαράδων έκανε ωστόσο έξαλλους τους Γάλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι τους κατηγορούν ότι χωρίς ντροπή εξαντλούν τα αποθέματα οστρακοειδών.

Περίπου 40 γαλλικά πλοιάρια συγκεντρώθηκαν στην περιοχή τη νύχτα της Δευτέρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το βρετανικό «πλιάτσικο».

 

Οι Βρετανοί ψαράδες από την πλευρά τους ζητούν προστασία από την κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική κυβέρνηση επιτρέπει στους ψαράδες της Γαλλίας να αλιεύουν χτένια μόνο το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου, περιορισμός που δεν ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκπρόσωποι των γαλλικών ενώσεων αλιέων έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τους Βρετανούς ψαράδες ότι μπαίνουν στα ύδατα της χώρας τους, «λεηλατώντας» τα αποθέματα από τα χτένια, τις περιόδους που απαγορεύεται το ψάρεμά τους στη Γαλλία.

Οι Βρετανοί, από τη μεριά τους, επιμένουν ότι παραμένουν πάντα σε διεθνή ύδατα και δεν εισέρχονται στην «απαγορευμένη ακτίνα» των 12 μιλίων από τις γαλλικές ακτές.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια