Ανακαλύφθηκε «κρυμμένο» τμήμα από το Τείχος του Βερολίνου

Ανακαλύφθηκε «κρυμμένο» τμήμα από το Τείχος του Βερολίνου Facebook Twitter
EPA
1

Μπορεί το Τείχος του Βερολίνου να έπεσε το 1989, όμως φαίνεται πως η ιστορία του δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστή. 

Ένα άγνωστο ως τώρα τμήμα του τοίχους ανακαλύφθηκε σε μια γειτονιά στο βορειοδυτικό Βερολίνο. Κάτοικοι της περιοχής που έκαναν περίπατο, ανακάλυψαν έναν τοίχο, ύψους 20 μέτρων, ζωγραφισμένο με γκράφιτι.

Ήταν σχεδόν αόρατος από τους μεγάλους θάμνους που τον είχαν καλύψει, κάτι που εξηγεί γιατί είχε μείνει άγνωστος τόσο καιρό.

Στις 14 Αυγούστου, ημέρα επετείου της έναρξης ανέγερσης του τείχους, o Έφρεμ Γκότε, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, και ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στον περίπατο, αποκάλυψε πως πράγματι το κομμάτι που αυτός και οι γείτονες του ανακάλυψαν, αποτελούσε τμήμα του Τείχους. 

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σύνηθες Γερμανοί πολιτικοί να επισκέπτονται το μνημείο του Τείχους του Βερολίνου και να αποτίουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην προσπάθεια  τους να περάσουν από το Ανατολικό στο Δυτικό κομμάτι της πόλης.

Το Ίδρυμα του Τείχους του Βερολίνου, η οργάνωση που διαχειρίζεται το μνημείο, επιβεβαίωσε το εύρημα του Γκότε. Ένα νέο τμήμα του τείχους του Βερολίνου αλλά και της ιστορίας της πόλης είναι πια γνωστό. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ