Εκτός ελέγχου η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας

Εκτός ελέγχου η μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας Facebook Twitter
EPA
1

Δύο τεράστια μέτωπα φωτιάς, που τις τελευταίες ημέρες σαρώνουν χιλιάδες στρέμματα στην Καλιφόρνια, ενώθηκαν δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της αμερικανικής πολιτείας. 

Όπως επιβεβαίωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας τη Δευτέρα, οι «δίδυμες πυρκαγιές» έχουν ήδη κατακάψει μία επιφάνεια 238.800 στρεμμάτων - έκταση που ισοδυναμεί με αυτή του Λος Άντζελες. 

Χιλιάδες πυροσβέστες επιχειρούν σε 16 διαφορετικές εστίες στην Καλιφόρνια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολες τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά που έχει λάβει την ονομασία "Carr" ευθύνεται ήδη για τον θάνατο επτά ανθρώπων. 

Σχολιάζοντας την τεράστια καταστροφή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως οι επιχειρήσεις παρεμποδίζονται γραφειοκρατικά από τους περιβαλλοντικούς νόμους της Καλιφόρνιας. 

Από την πλευρά τους, οι τοπικοί αξιωματούχοι επέκριναν αυτή τη στάση του Τραμπ, διαψεύδοντας τα λεγόμενά του. 

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες και εκατοντάδες στελέχη του αμερικανικού στρατού. 

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί πως οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν άμεσα, προβλέποντας θερμοκρασίες 43 βαθμών Κελσίου σε αρκετές από τις περιοχές που πλήττει η πυρκαγιά. 


Ο υπαρχηγός της υπηρεσίας Πυροπροστασίας στην Καλιφόρνια χαρακτήρισε την πυρκαγιά «υπερβολικά γρήγορη, επιθετική και επικίνδυνη». 

«Κοιτάξτε πόσο διογκώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτό δεν συμβαίνει. Απλά δεν μπορεί να συμβαίνει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σκοτ Μακλίν.

Προς το παρόν, μόνο το 30% της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι αρχές ανησυχούν πως θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα για να αρχίσει να οριοθετείται στο σύνολό της η πυρκαγιά. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προσοχή στις μονάδες μέτρησης επιφανειών!!!!Εμείς μετράμε με στρέμματα, οι Γάλλοι με εκτάρια (10 στρέμματα), οι Αμερικανοί δεν ξέρω ποιά μονάδα μέτρησης χρησιμοποιούν. Θα πρέπει να το ψάξετε λίγο, γιατί πολύ συχνά τα νούμερα που δίνουν ξένα πρακτορεία μετατρέπονται αυτόματα από τους Ελληνες δημοσιογράφους σε στρέμματα...Στην ιστοσελίδα του γνωστού γαλλικού περιοδικού Nouvel Observateur είδα 114.000 εκτάρια, το οποίο ισοδυναμεί με 1.140.000 στρέμματα, δηλαδή υπερτετραπλάσια έκταση από εκείνη που αναφέρετε στο άρθρο σας.Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και δεν έχουν κάνει αυτοί λάθος, αλλάζει εντελώς η εικόνα της καταστροφής...