ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Ντέιβιντ Λιντς ξεκαθαρίζει τη θέση του - «Προκαλείτε πόνο και διχάζετε» απαντά στον Τραμπ

Ο Ντέιβιντ Λιντς ξεκαθαρίζει τη θέση του - «Προκαλείτε πόνο και διχάζετε» απαντά στον Τραμπ Facebook Twitter
EPA/TYTUS ZMIEJEWSKI
0

Ο Ντέιβιντ Λιντς κατηγόρησε την Τρίτη τον Ντόναλντ Τραμπ ότι «προκαλεί πόνο» και «διχάζει» τη χώρα, προτρέποντάς τον να ξανασκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά την Αμερική.

Η δήλωσή του αυτή αποτέλεσε μία κατά τα φαινόμενα στροφή 180 μοιρών από το Σαββατοκύριακο, όταν υποστήριξε πως ο ρεπουμπλικάνος ίσως μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς προέδρους.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian στις 23 Ιουνίου σόκαρε το Χόλιγουντ και πολλούς προοδευτικούς Αμερικανούς δηλώνοντας ότι ο Τραμπ μπορεί να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς προέδρους όλων των εποχών, διότι συγκρούεται με το πολιτικό κατεστημένο της Ουάσινγκτον, κάτι αναγκαίο κατ' αυτόν.

Ο Λιντς είπε επίσης ότι κανείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον Τραμπ «με έξυπνο τρόπο», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν ήταν «πραγματικά ένα πολιτικό πρόσωπο».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αγαλλίαση στον ένοικο του Λευκού Οίκου. Την αρχική δήλωση του σκηνοθέτη είχε αναρτήσει ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νότια Καρολίνα ότι η καριέρα του σκηνοθέτη στο Χόλιγουντ μάλλον θα τελείωνε με την υποστήριξή του προς αυτόν.

Ο Λιντς, εξέδωσε σήμερα νέα δήλωση στο Facebook για να λύσει οποιαδήποτε σύγχυση, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του αφαιρέθηκαν από το πλαίσιο στο οποίο έγιναν και παρερμηνεύθηκαν.

«Θα ήθελα να μπορούσαμε να καθίσουμε να συζητήσουμε οι δυο μας», γράφει ο σκηνοθέτης απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο. «Η δήλωση που κυκλοφόρησε χρειάζεται κάποιες εξηγήσεις γιατί παρερμηνεύτηκε».

«Δυστυχώς, αν συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο, δεν θα έχετε καμιά πιθανότητα να μείνετε στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους προέδρους» των ΗΠΑ, έγραψε ο δημιουργός της καλτ τηλεοπτικής σειράς Twin Peaks.

«Αυτό θα ήταν λυπηρό για εσάς - και για τη χώρα. Προκαλείτε πόνο και διχάζετε» πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση στον Τραμπ να ξανασκεφτεί την ατζέντα του.

«Δεν είναι αργά για να αλλάξετε πορεία», γράφει ο σκηνοθέτης. «Μπορείτε να ενώσετε τη χώρα μας. Η ψυχή σας θα τραγουδήσει», πριν καταλήξει: «Ελπίζω να το σκεφτείτε και να το βάλετε στην καρδιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρεστε στους ανθρώπους όπως θα θέλατε να φέρονται σε εσάς».

Στη συνέντευξή του στη Guardian, ο σκηνοθέτης των ταινιών Blue Velvet, Mulholland Drive και Wild at heart, 72 ετών, είχε δηλώσει αναποφάσιστος για τη δουλειά που κάνει στην προεδρία ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, έκρινε πάντως ότι η ανάδειξή του στην εξουσία ίσως ανοίξει τον δρόμο για να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM