Ν. Κορέα: Ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις του Κιμ Γιουνγκ Ουν για συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Ν. Κορέα: Ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις του Κιμ Γιουνγκ Ουν για συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Facebook Twitter
0

Το γραφείο της νοτιοκορεατικής προεδρίας ανακοίνωσε πως είναι ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις του Βορειοκορεάτη προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, που άφηναν ανοικτή την πιθανότητα για την αποστολή αντιπροσωπείας της Πιονγιάνγκ στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πγεοντσάνγκ (νότια).

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σήμερα αφενός ανακοίνωσε πως ενδέχεται να αποστείλει αντιπροσωπεία στη Χειμερινή Ολυμπιάδα στη Νότιο Κορέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να κατευνασθεί η στρατιωτική ένταση στην κορεατική χερσονησο. Αλλά αφετέρου, προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως έχει στο γραφείο του «ένα κουμπί για τα πυρηνικά», το οποίο είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να το πατήσει εάν η Βόρειος Κορέα απειληθεί.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ