Φυλακίστηκαν διοικητικά στελέχη και πρώην υπουργοί στην Κούβα

Φυλακίστηκαν διοικητικά στελέχη και πρώην υπουργοί στην Κούβα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την εφημερίδα Granma και επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, το κουβανικό δικαστήριο καταδίκασε σε ποινές που κυμαίνονται από τέσσερα χρόνια φυλάκιση έως δώδεκα χρόνια κάθειρξη, δώδεκα διοικούντες μίας κρατικής επιχείρησης, μεταξύ των οποίων και τρεις πρώην υφυπουργούς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διαφθορά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα δώδεκα διοικητικά στελέχη της εταιρείας Cubaniquel κρίθηκαν ένοχοι για «παραπτώματα διαφθοράς στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, αναθέσεων και της εφαρμογής του σχεδίου για επέκταση του εργοστασίου Πέδρο Σότο Άλβα, που βρίσκεται στη Μόα (ανατολικά), για την εξαγωγή, εμπλουτισμό και διάθεση στην αγορά νικελίου κοβαλτίου», τονίζεται στην εφημερίδα. Το νικέλιο αποτελεί το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν της Κούβας.

Ο πρώην υφυπουργός Ρικάρδο Γκονσάλες (2001-2004 και 2007-10), διευθυντής του ΔΣ της επιχείρησης και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του σχεδίου επέκτασης, καταδικάσθηκε σε 10ετή κάθειρξη, ενώ στον πρώην υφυπουργός Αντόνιο ντε λος Ρέγες (1980-99), μέλος της διοικούσας επιτροπής του σχεδίου επέκτασης, επιδικάσθηκε κάθειρξη 8 ετών. Με τη βαρύτερη ποινή, 12 έτη, καταδικάσθηκε ο πρώην υφυπουργός Αλφρέδο Σάγιας (1980-88), εκτελεστικός διευθυντής της επιχείρησης.

Οι άλλοι εννέα καταδικασθέντες, που κατείχαν διαφορετικές υπεύθυνες θέσεις μέσα στην επιχείρηση, καταδικάσθηκαν σε ποινές από τέσσερα έως επτά έτη. Οι δώδεκα καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της απόφασης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ