Χρήση δακρυγόνων από την τουρκική αστυνομία σε διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη

Χρήση δακρυγόνων από την τουρκική αστυνομία σε διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε η τουρκική αστυνομία προκειμένου για να διαλύσει μία ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών που ήθελαν να φτάσουν στην πλατεία Ταξιμ της Κωνσταντινούπολης με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς και παρά τη σχετική απαγόρευση των αρχών.

Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση που διαλύθηκε από την αστυνομία –κυρίως μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων– κρατούσαν πλακάτ και πανό όπου είχαν γράψει αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «Ζήτω η Πρωτομαγιά, όχι στον δικτάτορα!». Τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη από αστυνομικούς.

Η Τουρκία γιορτάζει σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά σε συνθήκες έντασης, δύο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα που ενίσχυσε σημαντικά τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φέτος και με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, τα μεγάλα συνδικάτα συμβιβάστηκαν με εορτασμό στην πλατεία όπου γίνεται η λαϊκή στο Μπακίρκιοϊ.

Τα μέτρα ασφαλείας και πάλι είναι δρακόντεια. Το μετρό δεν σταματάει σε 4 στάσεις που είναι σχετικά κοντά στην πλατεία Ταξίμ, ενώ έχουν αποκλειστεί και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία. Η πρόσβαση και από την θάλασσα έχει εμποδιστεί και παραμένουν κλειστές οι αποβάθρες Καμπάτας, Καράκιοϊ και Μπεσίκτας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM
Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Διεθνή / Ράφα: Απομακρύνει αμάχους ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι πως η επίθεση πλησιάζει

Το Ισραήλ φαίνεται πως προετοιμάζει την «ευρείας κλίμακας επίθεση» για την οποία απειλεί εδώ και καιρό - «Προσωρινή και περιορισμένης κλίμακας η επιχείρηση», διαβεβαιώνει ο στρατός
NEWSROOM