Απεργία την Πρωτομαγιά

Πάπας: Kαι εμείς οι Καθολικοί έχουμε φονταμενταλιστές

Πάπας: Kαι εμείς οι Καθολικοί έχουμε φονταμενταλιστές Facebook Twitter
1

Εντύπωση προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος, σε ερωτήσεις κατά την επιστροφή του από την Πολωνία για την ισλαμιστική βία, τόνισε ότι φονταμενταλιστές έχουν και οι Καθολικοί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 85χρονου ρωμαιοκαθολικού ιερέα στη Γαλλία είπε: «Νομίζω ότι σχεδόν σε όλες τις θρησκείες υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών, έχουμε και εμείς οι καθολικοί». 

«Δεν θέλω να μιλάω για την ισλαμική βία, διότι κάθε μέρα που κοιτάζω τις εφημερίδες, βλέπω ότι υπάρχει βία και εδώ στην Ιταλία. Καθημερινά κάποιος σκοτώνει τη φίλη του ή τη μητέρα του», τόνισε επίσης ο ποντίφηκας, ο οποίος σημείωσε ότι θα ήταν λάθος να ταυτιστεί το Ισλάμ με τη βία. 


«Αν μιλήσω για την ισλαμική βία θα πρέπει να μιλήσω και για τη βία των καθολικών. Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι μουσουλμάνοι βία, όπως ούτε και όλοι οι καθολικοί», επισήμανε.

 «Οι πρωταρχικοί λόγοι της τρομοκρατίας είναι η κοινωνική αδικία και η ειδωλολατρία του χρήματος» σημείωσε επίσης και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι είναι επικίνδυνο να το πω αυτό, αλλά η τρομοκρατία αναπτύσσεται όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όταν τα χρήματα θεοποιούνται και τίθενται στο επίκεντρο του κόσμου». 

«Αυτός είναι ο πρώτος λόγος ύπαρξης της τρομοκρατίας και στρέφεται εναντίον όλης της ανθρωπότητας. Ας μιλήσουμε γι 'αυτό», είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
«Οι πρωταρχικοί λόγοι της τρομοκρατίας είναι η κοινωνική αδικία και η ειδωλολατρία του χρήματος» Πηγή: www.lifo.grΗ ζοφερή πραγματικότητα σε μια πρόταση.