Μια start-up βρήκε τον τρόπο για να μη χαλάνε τόσο γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά

Μια start-up βρήκε τον τρόπο για να μη χαλάνε τόσο γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά Facebook Twitter
0

Η start-up "Apeel Sciences" εφηύρε έναν εξαιρετικό τρόπο για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φρούτων και των λαχανικών που τρώμε. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, για να διπλασιάσει τον χρόνο ζωής αυτών των τροφίμων, χρησιμοποιεί μια καινοτόμα «επικάλυψη», δηλαδή ουσιαστικά ένα σπρέι από φλούδες και φυτά. Στόχος της εταιρείας, φυσικά, είναι να περιορίσει τις τεράστιες ποσότητες φαγητού που πετάμε στα σκουπίδια, δεδομένου ότι κάθε χρόνο το ένα τρίτο του φαγητού που καλλιεργείται καταλήγει στους κάδους. 

Ασφαλώς, αυτή η τάση μας να πετάμε συνεχώς φαγητό έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην οικονομία, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μάς κοστίζει 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, τα σάπια τρόφιμα που καταλήγουν στις χωματερές απελευθερώνουν μεθάνιο, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ωστόσο, χάρη στη μέθοδο της "Apeel Sciences", τα φρούτα και τα λαχανικά δεν οξειδώνονται με τον ίδιο ρυθμό και επομένως μπορούν να καταναλωθούν αρκετές μέρες αργότερα. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η «επικάλυψη» από φλούδες επί της ουσίας συνίσταται από λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απολύτως βρώσιμα και δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση ή μυρωδιά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Making food go further. Read more by tapping the link in our bio #food #creativity #startup #sustainability #wef20

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Economic Forum (@worldeconomicforum) στις

 

Με πληροφορίες από World Economic Forum

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM