Υπάλληλοι της Microsoft αντιδρούν: Μην χρησιμοποιήσετε τα HoloLens για πόλεμο

Υπάλληλοι της Microsoft αντιδρούν: Μην χρησιμοποιήσετε τα HoloLens για πόλεμο Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 50 υπάλληλοι της Microsoft απαίτησαν η εταιρία να ανακαλέσει μια συμφωνία με τον αμερικανικό στρατό για παροχή τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα λένε πως τα HoloLens, ένα ζευγάρι smartglasses μικτής πραγματικότητας, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν «για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σκοτώσουν». 

Τον Νοέμβριο η Microsoft προχώρησε σε συμφωνία ύψους 479 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας όπου στρατιώτες θα χρησιμοποιούν 100.000 τέτοια γυαλιά. 

«Πάντα εκτιμούσαμε τις γνώμες των υπαλλήλων μας και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακουστούν οι φωνές τους», ανέφερε εκπρόσωπος της Microsoft.

Την Παρασκευή εστάλη στα γραφεία της Microsoft μια επιστολή, την οποία υπογράφουν υπάλληλοι από διάφορα τμήματα της εταιρίας.

«Η Microsoft πρέπει να σταματήσει να ενισχύει τις δυνατότητες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να προκαλούν βία και να κάνουν κακό. Δεν υπογράψαμε για να φτιάχνουμε όπλα και απαιτούμε να έχουμε λόγο στο πώς θα χρησιμοποιείται η δουλειά μας», αναφέρουν στην επιστολή.

Μεταξύ άλλων απαιτούν να ακυρωθεί το σχετικό συμβόλαιο, να σταματήσει η παραγωγή «οποιασδήποτε και κάθε» οπλικής τεχνολογίας και να υπάρξει μια δημόσια εταιρική τοποθέτηση επί του θέματος. 

Ο Μπραντ Σμιθ, πρόεδρος και νομικός σύμβουλος της Microsoft, είπε πως όποιος υπάλληλος είναι δυσαρεστημένος με την στρατιωτική δραστηριότητα της εταιρίας, επιτρέπεται να εργαστεί σε άλλα τμήματα. Ωστόσο οι υπάλληλοι αντιδρούν σχετικά, λέγοντας πως η εταιρία «δεν ενημερώνει τους μηχανικούς της για το περιεχόμενο του λογισμικού που κατασκευάζουν». 

«Υπάρχουν μηχανικοί που συνεισέφεραν στην κατασκευή των HoloLens πριν καν υπάρξει το συμβόλαιο, πιστεύοντας πως θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν αρχιτέκτονες και άλλους μηχανικούς στην κατασκευή κτιρίων και αυτοκινήτων, να βοηθήσουν στην διδασκαλία του πώς να εγχειρίζεις ή να παίζεις πιάνο και να καταρρίψουν τα όρια του gaming», αναφέρουν οι υπάλληλοι στην επιστολή τους. 

Τα HoloLens επιτρέπουν σε όποιον τα φοράει να βλέπει ψηφιακές εικόνες πάνω στον πραγματικό κόσμο.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM