Η έκθεση «Thanks to Tech» μας δείχνει το μέλλον σήμερα!

Η έκθεση «Thanks to Tech» μας δείχνει το μέλλον σήμερα! Facebook Twitter
H έκθεση «Thanks to Tech», στον 4o όροφο του Εμπορικού Κέντρου, The Mall Athens, έχει σκοπό να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της τεχνολογίας.
0

Η Κωτσόβολος ανοίγει τις πύλες του μέλλοντος και προσκαλεί το κοινό για τρίτη χρονιά σε μια μοναδική τεχνολογική εμπειρία: η έκθεση «Thanks to Tech», στον 4o όροφο του Εμπορικού Κέντρου, The Mall Athens, έχει σκοπό να μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της τεχνολογίας παρουσιάζοντας τις πιο εξελιγμένες συσκευές, εφαρμογές, καινοτομίες και ό,τι πιο προηγμένο έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα από τους μεγαλύτερους κολοσσούς της παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης.

Η έκθεση «Thanks to Tech» προσφέρει στους επισκέπτες μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες, οι οποίες σκοπεύουν να τους φέρουν πιο κοντά σε νέες τεχνολογίες, όπως οι Έξυπνοι Οικιακοί Βοηθοί, η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα, οι νέες οικιακές συσκευές που στηρίζουν το μέλλον του Internet of Things, ή εκείνες οι οθόνες τηλεοράσεων που οδηγούν την πορεία της ψηφιακής διασκέδασης σε δρόμους απίστευτης ευκρίνειας χωρίς σύνορα.

Η έκθεση «Thanks to Tech» μας δείχνει το μέλλον σήμερα! Facebook Twitter
Ένα ρομπότ είναι έτοιμο να μάθει πώς μπορεί να μπει στη ζωή μας

Κι ενώ ευκρίνεια των τηλεοράσεων έχει αγγίξει πια τα κανένας δεν θα μείνει ασυγκίνητος με την πρώτη διπλής όψης 55΄οθόνη στην ιστορία της ανθρωπότητας, ούτε με ένα ζευγάρι αδιάβροχων ηχείων τα οποία αψηφούν τη βαρύτητα, καθώς εν ώρα λειτουργίας καταφέρνουν να αιωρούνται χωρίς βάση!

Οι λάτρεις των ποδηλάτων θα ανακαλύψουν ένα νέο αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο για άνετες μετακινήσεις μέσα στην πόλη, αλλά θα γνωρίσουν και ένα μοναδικό ρολόι το οποίο αλλάζει στιγμιαία το καντράν του. Ένα ρομπότ μαθαίνει πώς να μπει στη ζωή μας και μας επιτρέπει να παίξουμε μαζί του, προγραμματίζοντάς το, χωρίς να χρειάζεται να γράψουμε κώδικα, ενώ με ένα κατάλληλο σύστημα μπορούμε να μπορούμε να μεταφέρουμε την επική ατμόσφαιρα του Star Wars στο χώρο μας, παίζοντας αξέχαστες μονομαχίες.

 

Το πάντρεμα της τεχνολογίας και της ψηφιακής διασκέδασης βρίσκει την πιο εξελιγμένη του εικόνα στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, όπου όλο και πιο έντονα εισέρχεται η Εικονική Πραγματικότητα. Οκτώ μοναδικά VR συστήματα περιμένουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την μαγεία της απίστευτης αυτής τεχνολογίας, που επιτρέπει να ταξιδεύουμε σε απίστευτους κόσμους χωρίς να αφήνουμε το χώρο μας. 

Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης, αρκετές διαδραστικές εκδηλώσεις θα φέρουν τους επισκέπτες πιο κοντά σε μια ακόμη πιο φουτουριστική διάσταση, αυτήν της τεχνολογίας απεικόνισης 360°. Ένα 360° σημείο φωτογράφισης χαρίζει την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε το μέλλον και να το μοιραστούμε με τους φίλους μας, ενώ οι μικροί φίλοι θα απολαύσουν τις ζωγραφιές τους σε ψηφιακό περιβάλλον.

Η έκθεση «Thanks to Tech» μας δείχνει το μέλλον σήμερα! Facebook Twitter
Ένα άκρως τεχνολογικό περιβάλλον εμπνευσμένο από το μέλλον στο The Mall Athens από τις 09 έως τις 18 Νοεμβρίου

Επίσης, η τεχνολογία και η ψυχαγωγία συνδυάζονται άριστα και στις νέες οικιακές συσκευές και το νέο περιβάλλον του Internet of Things, καθώς ειδικοί «βοηθοί» θα μπορούν να μας υποστηρίζουν για να βρούμε την καλύτερη συνταγή, να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο, αλλά και να εντοπίσουμε τη φρεσκάδα των τροφίμων μας, ενώ ακούμε μουσική από το ψυγείο ή ενώ χαμηλώνουμε το φωτισμό χωρίς να αγγίζουμε διακόπτες. Η υποστήριξη έρχεται και στην πλύση με τον αναλυτή υφασμάτων και λεκέδων, που προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης. Η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να λείψει και από την οικολογία, καθώς ένας κήπος εσωτερικού χώρου μας βοηθά να καλλιεργήσουμε μέσα στο σπίτι μας τα μυρωδικά μας, όποια εποχή τα χρειαστούμε με τρόπο ωφέλιμο προς το περιβάλλον και την υγεία μας.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς ένα silent party σας προσκαλεί να «ακούσετε» τη μουσική του και να ταξιδέψετε στις νότες του... χωρίς να σας καταλάβει κανείς!

Η έκθεση «Thanks to Tech» μας δείχνει το μέλλον σήμερα! Facebook Twitter
Κι ενώ ευκρίνεια των τηλεοράσεων έχει αγγίξει πια τα 8Κ κανένας δεν θα μείνει ασυγκίνητος με την πρώτη διπλής όψης 55΄οθόνη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μερικές από τις τεχνολογίες του μέλλοντος που θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Thanks to Tech»:

• Το πλυντήριο ρούχων AEG 7000 series με το σύστημα AutoDose που διανέμει αυτόματα το απορρυπαντικό, διατηρώντας παράλληλα τους χειροκίνητους θαλάμους, προσφέροντας πλήρη ευελιξία στους χρήστες. Η νέα λειτουργία AutoDose της AEG έρχεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο πλύσιμο και στην ποσότητα του απορρυπαντικού. Ο αισθητήρας ρυθμίζει αυτόματα το νερό, την ενέργεια και το χρόνο πλύσης, ανάλογα με το μέγεθος της πλύσης. Ακριβής δοσολογία για συγκεκριμένα φορτία ρούχων με αποτέλεσμα να αποφεύγεται ακούσια βλάβη των ινών στα ρούχα σας, από την υπερ-δοσολογία, που προκαλεί πρόωρη απώλεια της ζωτικότητας και του χρώματος με την πάροδο του χρόνου. Εξοικονομείται επίσης απορρυπαντικό, ενέργεια και νερό.

• Τα ακουστικά BOSE BT QUIETCOMFORT 35II BLK εμποδίζουν το θόρυβο και επιτρέπουν να χαίρομαστε τη μουσική. Η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου world-class noise cancellation, μετράει συνεχώς, συγκρίνει και αντιδρά στον εξωτερικό θόρυβο και στη συνέχεια τον ακυρώνει με το αντίθετο σήμα, ενώ μια γρήγορη φόρτιση 15 λεπτών δίνει 2,5 ώρες λειτουργίας. Για εκείνη τη σπάνια στιγμή, όταν μένει χωρίς μπαταρία, χρησιμοποιούμε το καλώδιο που περιλαμβάνεται για να τα συνδέσουμε και να διατηρήσουμε την αναπαραγωγή της μουσικής.

Η έκθεση «Thanks to Tech» μας δείχνει το μέλλον σήμερα! Facebook Twitter

• Ο Xscanner της Bosch, ένας υψηλής τεχνολογίας οπτικός σένσορας, ικανό να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος για την καθημερινότητα. Αναγνωρίζει και αξιολογεί πληροφορίες για τα τρόφιμα που δεν είναι ορατές στο ανθρώπινο μάτι, τη σύσταση των λεκέδων, τον τύπο και το χρώμα του κάθε υφάσματος και προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης. 

• Η Canon EOS R έχει σχεδιαστεί για φωτογράφους και κινηματογραφιστές που βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει. Η πάντα ενεργοποιημένη λειτουργία Bluetooth με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone, ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi επιτρέπει την άμεση κοινοποίηση σε υπηρεσίες cloud. Για ακόμα πιο δημιουργικές φωτογραφίες, οι λειτουργίες λήψης από απόσταση και σύνδεσης προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία. Τα νέο σύστημα EOS R προσφέρει άριστη ισορροπία οπτικής, μηχανικής και ηλεκτρονικής μηχανικής υπεροχής, επιτρέποντας ταχύτερη αυτόματη εστίαση και επικοινωνία υψηλής ταχύτητας μεταξύ μηχανής και φακού.

Η έκθεση «Thanks to Tech» μας δείχνει το μέλλον σήμερα! Facebook Twitter

• Το Indoor Kitchen Garden της ΕMSA είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα εσωτερικού κήπου για φρέσκα μυρωδικά καθόλη τη διάρκεια του έτους. Το έξυπνο έδαφος και το αυτόματο πότισμα παρέχουν ιδανικά θρεπτικά συστατικά και ο ειδικός LED φωτισμός χαμηλής ενέργειας παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες για υγιή ανάπτυξη των φυτών, για την καλλιέργεια μυρωδικών και λαχανικών σε κάθε εποχή.

• Ο Flashforge Inventor 2 είναι ο νέος τρισδιάστος εκτυπωτής βασισμένος στην τεχνολογία FFF (Fused filament fabrication). Σχεδιασμένος για παιδιά και αρχάριους που θέλουν να κάνουν την εισαγωγή στην 3D εκτύπωση.

• Ο ψυγειοκαταψύκτης Hitachi διαθέτει μηχανισμό που παρέχει έκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα, αφού με το σύστημα της θήκης κενού αέρος διατηρεί τα τρόφιμα τόσο φρέσκα, όπως τη στιγμή που τα αγοράζεις.

H είσοδος στην έκθεση «Thanks to Tech» είναι ελεύθερη.

 

Ημερομηνίες και ώρες έκθεσης: 09-18.11.2018

Παρασκευή – Κυριακή 11:00-22:00
Δευτέρα – Πέμπτη 18:00 – 21:00

Διαδράσεις:


-Σημείο 360° φωτογράφισης: Παρασκευή – Κυριακή 11:00-22:00
-Silent Party: Παρασκευή – Κυριακή 17:00-21:00
-Ζωγραφική για μικρά παιδιά: Δευτέρα – Πέμπτη 18:00-21:00 & Παρασκευή - Κυριακή 11:00-22:00.

Μάθετε περισσότερα για το #ThanksToTech στο https://promo.kotsovolos.gr/thanks_to_tech/

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM